Supporters niet blij met aanvangstijdstip 20:00 uur

Supporters niet blij met aanvangstijdstip 20:00 uur

Feyenoord trapte de wedstrijd tegen FC Volendam zondagavond af om 20:00 uur. Op het aanvangstijdstip is al jaren veel kritiek en nu laait de discussie in Rotterdam op. Het Legioen maakte met enkele spandoeken kenbaar ook niet blij te zijn met het tijdstip.

Al sinds de invoering van de speeltijd 20:00 uur klinkt er vanuit meerdere supportersgroepen kritiek. Vlak na de invoering liet Jan de Jong, de huidige Directeur van de Eredivisie CV, in gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat het naast commercieel belang ook een voordeel is voor de neutrale kijker. "We willen het liefst niet dat wedstrijden elkaar overlappen. Dat is zonde, want dan moet de kijker kiezen. Zo krijgt niet elke club de maximale exposure.''

Supporters die afreizen naar De Kuip en maandagochtend weer vroeg moeten werken is zondagavond voetballen verre van ideaal. ''Een club heeft veel meer fans dan er in een stadion passen'', pareert De Jong. ''Het is dan ook altijd zoeken naar de optimale combinatie van mensen die naar het stadion komen en die thuis kijken.'' Feyenoord speelt ook de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk nog op zondagavond 20:00 uur.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties