Feyenoord opnieuw hofleverancier in Telegraaf-Elftal van de Week

Feyenoord opnieuw hofleverancier in Telegraaf-Elftal van de Week

Feyenoord is voor de tweede keer op rij de hofleverancier in het Elftal van de Week van de Telegraaf. Dat is dit keer iets opvallender, omdat de Rotterdammers niet de drie punten meenamen uit Enschede. Toch maakten Gernot Trauner, Fredrik Aursnes, Orkun Kökcü en invaller Cyriel Dessers indruk op rapporteur Edo Ophof.

"Gernot Trauner laat zich nooit verleiden te doen wat hij absoluut niet kan", begon Ophof, die deze week de oud-international was die het elftal van De Telegraaf mocht samenstellen. "Hij is verdedigend oerdegelijk en kent zijn beperkingen als geen ander. Zijn grote voordeel in balbezit is dat hij altijd eerst naar de oplossing in de diepte kijkt, voordat hij een bal breed of terug speelt."

Net zo lovend was hij over Fredrik Aursnes, die hij omschrijft als 'onopvallend opvallend'. "Hij is altijd aanspeelbaar, weet waar hij moet lopen. Als hij de bal krijgt, heeft hij ook het hoofd omhoog. Hij is prima in de passing en wordt verdedigend zelden tot nooit verrast. Als hij bijsluit, heeft hij ook nog een enorm schot in de benen. Hij is echt een geweldige verbindingsspeler voor Feyenoord."

"Naast Aursnes staat Orkun Kökcü", ging Ophof verder. "Hij is aanwezig, eiste veel ballen op, voetbalt door in de combinatie en je merkt dat hij steeds volwassener wordt binnen de speelwijze van Feyenoord. Hij wordt constanter in zijn prestaties en viel dit weekend daarom ook meer op dan anderen."

Cyriel Dessers kwam dit weekend niet tot scoren, maar werd door Ophof toch gezien als de beste spits van het weekend. "Dessers stichtte meer gevaar dan alle andere spelers in de 66 minuten ervoor. Hij had drie beslissende acties kunnen hebben, maar puur dankzij Unnerstall bleef Twente gevrijwaard van een tegengoal. Hij leek altijd wat lief, maar lijkt ook krachtiger geworden in zijn acties. Dat kan ook komen door het vertrouwen dat hij de laatste tijd heeft opgedaan. Hij is enorm doelgericht en een blijvend gevaar."

Elftal van de Week:
Unnerstall (FC Twente); Van Ewijk (SC Heerenveen), Trauner, Martínez (Ajax), Van Hintum (FC Groningen); Aursnes, Götze (PSV), Kökcü; Doan (PSV), Dessers, Bruma (PSV)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties