"Feyenoord is voor Szymanski een tussenstap voor een echte toptransfer"

"Feyenoord is voor Szymanski een tussenstap voor een echte toptransfer"

Sebastian Szymanski lijkt een van de versterkingen van Feyenoord te gaan worden. De 23-jarige Pools international is volgens verschillende Poolse en Nederlandse media hard op weg naar de Rotterdamse club, waar hij gehuurd zal worden met optie tot koop. Damian van Twitter-account Feyenoord Polska volgt de speler al langer en vertelt aan FR12.nl wat zijn medesupporters van hem kunnen verwachten.

Dat de aanvallende middenvelder van Dinamo Moskou potentie heeft, lijkt wel duidelijk. 23 jaar oud, 15-voudig international namens Polen en al enkele jaren basisspeler in Rusland. "Hij is een van de beste spelers van zijn ploeg", begint Damian. "Dat toont hij ook aan met zijn statistieken. Volgens WhoScored is hij zelfs de op één na beste speler in de gehele competitie als het gaat om sleutelpasses. Dinamo had zo'n belangrijke speler nooit weggedaan, als Rusland niet in oorlog was."

Buitenkansje
Want dat is - hoe wrang ook - de reden dat Feyenoord nu kan toeslaan. "Sebastian vertrok in juni naar de nationale ploeg en had zich toen al voorgekomen om niet meer terug te keren naar Rusland. Momenteel traint hij mee met de reserves van Legia Warschau (zijn oude club in Polen, red.) om fit te blijven, terwijl hij op zoek is naar een nieuwe club. Hij werd deze zomer al gelinkt aan Hertha BSC en Real Betis, maar Feyenoord komt nu op het juiste moment in actie. De scouts hebben hem al lang in beeld en dit is het moment om door te pakken."

Naast zijn wens om uit Rusland te vertrekken, speelt ook het naderende WK een rol. In alle opzichten is Szymanski daarmee een buitenkansje voor Feyenoord, dat een dergelijke speler normaal niet aan zou kunnen trekken en waar hij volgens Damian onbetwist basisspeler zal zijn. "Het is natuurlijk een enorm talent. Hij is in het verleden al gelinkt aan clubs uit de Premier League, de Bundesliga en La Liga. De Russische competitie is eigenlijk al te klein voor hem. Feyenoord zal slechts een tussenstap zijn, voor hij een echte toptransfer gaat maken."

Spelmaker
Szymanski lijkt op het eerste gezicht ook te voldoen aan Arne Slots wens om veelzijdige spelers vast te leggen. Hoewel hij in Moskou ook geregeld lager op het middenveld speelde, ziet Damian vooral een meer aanvallende rol voor hem weggelegd. "Het is een spelmaker met veel durf in zijn spel. Hij geeft belangrijke passes, bepaalt het spel, vindt oplossingen. Verdedigen is niet zijn sterkste punt", merkt hij op. "Daarnaast zal hij zich vooral fysiek verder moeten ontwikkelen. Daarin kan hij een voorbeeld nemen aan Luis Sinisterra. Die heeft bewezen dat je als mager ventje kan uitgroeien tot een fysiek sterke speler."

Lees meer over
Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties