'Feyenoord ziet Szymanski als buitenkansje; volledige scouting overtuigd'

'Feyenoord ziet Szymanski als buitenkansje; volledige scouting overtuigd'

Feyenoord gaat zich mogelijk versterken met de Poolse middenvelder Sebastian Szymanski. De speler van Dinamo Moskou is al lange tijd in beeld bij de Rotterdammers, maar werd tot dusver altijd onhaalbaar geacht. De regelwijzigingen door de Russische oorlog in Oekraïne, bieden de club echter een buitenkansje.

Daarover schreef Voetbal International maandagmiddag. Het voetbalmedium weet dat Feyenoord Szymanski al lang volgt, maar dat hij altijd te duur is geweest. "Het gaat dan om timing, het juiste verhaal en doorpakken." Dat laatste lijkt nu te gebeuren, omdat de regel dat buitenlandse spelers in de Russische competitie een jaar voor een andere club mogen uitkomen, is verlengd.

Er werd gesproken van een 'Til-constructie', omdat de middenvelder vorig seizoen op dezelfde manier werd gehuurd van Spartak Moskou. "Til viel voor de sportieve plannen en was bereid om een financieel offer te brengen in de vorm van salarisvermindering. Als Feyenoord zo'n afspraak weet te maken met Szymanski, kan hij dus naar De Kuip. Die gesprekken zijn nu in volle gang."

Volledige scouting overtuigd
De directie van Feyenoord zou bereid zijn om door te pakken, omdat de volledige scouting van Feyenoord overtuigd zou zijn van de 23-jarige international. Andersom heeft ook hij veel te winnen bij een overstap naar De Kuip, omdat Szymanski zelf en de Poolse bondscoach Czeslaw Michniewicz graag zien dat hij in aanloop naar het WK speeltijd opdoet.

Szymanski zou bij Feyenoord als basisspeler binnenkomen. In eerste instantie op de tienpositie, maar hij kan ook als acht en als hangende rechtsbuiten uit de voeten. Bij een eventueel vertrek van Orkun Kökcü zou de potentiële versterking ook voor die positie in aanmerking komen.

Lees meer over
Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties