Doelpunt Minteh gaat viraal en behaalt ruim elf miljoen views

Doelpunt Minteh gaat viraal en behaalt ruim elf miljoen views

Yankuba Minteh wist op fraaie wijze te scoren voor Feyenoord tegen FC Utrecht. De talentvolle aanvaller passeerde de keeper en kapte uiteindelijk nog verdediger Mark van der Maarel uit om vervolgens koelbloedig af te werken.

Voor Feyenoord reden genoeg om het doelpunt van Minteh te delen op TikTok. De video heeft inmiddels 11,4 miljoen views behaald en 445.000 likes ontvangen. Daarmee gaat de actie van Minteh de hele wereld over en blijft hij nog altijd massaal bekeken worden. Mede door de gefrustreerde reactie van Van der Maarel konden de voetbalsupporters de video waarderen.

Minteh gaf overigens aan op de clubwebsite van Feyenoord. dat het niet de bedoeling was om de verdediger te vernederen. ''Ik dacht dat de verdediger nog een sliding kon maken als ik meteen zou schieten. Dan was die bal er misschien niet ingegaan. Ik wist dat de verdediger nu door moest rennen tot het doel. Hij komt niet naar me toe, want dan weet hij dat ik hem voorbij ga. Toen ik hem voorbij zag gaan, besloot ik toch te schieten.''

Het doelpunt van Minteh is een van de meest bekeken video's van Feyenoord ooit op het platform. De actie van Justin Bijlow afgelopen seizoen is met 90,9 miljoen nog altijd de nummer één. De doelman gooide een extra bal op het veld om een gevaarlijke aanval van de Tukkers te voorkomen. Ook de actie van Robin Pröpper in dezelfde wedstrijd leverde veel bekijks op. De verdediger die appelleert voor zijn eigen handsbal heeft 11,6 miljoen views.

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties