Minteh debuteert en scoort eerste doelpunt voor Gambia

Minteh debuteert en scoort eerste doelpunt voor Gambia

Yankuba Minteh kan terugkijken op een uitstekend debuut voor het Gambiaanse voetbalelftal. De aanvaller van Feyenoord kwam in de tweede helft binnen de lijnen en wist dertien minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken tegen Congo-Brazzaville.

Het doelpunt van Minteh was de aanzet voor een slotoffensief van Gambia, dat in een onderling duel met Congo-Brazzaville moest uitmaken wie zich zou plaatsen voor de Africa Cup. Uiteindelijk kwam de beloning in de extra tijd, en de sensatie was compleet toen Muhammed Bedasmosi scoorde, waardoor Gambia zich heeft geplaatst voor het eindtoernooi en Congo-Brazzaville teleurgesteld achterblijft.

Voor Feyenoord kan de stunt van Gambia wel nadelig uitpakken. De Africa Cup staat namelijk gepland in januari 2024, waardoor de Rotterdammers het een aantal weken zonder de talentvolle Minteh moeten stellen. De kans is groot dat de 19-jarige aanvaller tot de definitieve selectie gaat behoren. Het toernooi vindt plaats van 13 januari tot 11 februari. Ramiz Zerrouki heeft zich met Algerije ook geplaatst.

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties