De Statistieken: Trauner op veel vlakken de beste; invaller Wålemark belangrijk

De Statistieken: Trauner op veel vlakken de beste; invaller Wålemark belangrijk

Feyenoord beleefde zondag een moeizame middag in Waalwijk. Het won weliswaar van RKC, maar had veel moeite om tot uitgespeelde kansen te komen en had uiteindelijk een strafschop nodig om tot dat resultaat te komen. Met Gernot Trauner en invaller Patrik Wålemark waren er echter toch twee lichtpuntjes te vinden bij de Rotterdammers.

Dat Feyenoord in Waalwijk geen grootse wedstrijd speelde, zal niemand ontkennen. Toch kan de overwinning niet onverdiend genoemd worden. De Rotterdammers hadden meer balbezit (60%), meer schoten (18 tegenover 10) en meer schoten op doel (8 tegenover 4). Nog zonder de benutte penalty kwam Feyenoord tot 1,62 xG*, meer dan de 1,08 van RKC. Met de strafschop is dat 2,41.

*Expected Goals: verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan. Cijfers afkomstig van EredivisiePlots

Gernot Trauner
De belangrijkste Feyenoord in Waalwijk was niet voor het eerst aanvoerder Gernot Trauner. De Oostenrijker telde de meeste balcontacten (102) en was van iedereen op het veld het meest zuiver in zijn passing (78 van zijn 82 passes kwamen aan, 95%). Daarbij gaf hij 5 lange ballen, waarvan er 4 aankwamen. Alleen Orkun Kökcü - die slechts één helft op het veld stond - evenaarde dat aantal (4 aangekomen lange passes uit 6 pogingen).

Uiteraard liet Trauner zich ook vooral verdedigend gelden. Zo had hij de meeste geslaagde tackles (6, gevolgd door Sebastian Szymanski en Lutsharel Geertruida met 4), onderscheppingen (2) en geblokte schoten (2). Verder werkte hij 3 gevaarlijke ballen weg (alleen Jacob Rasmussen en Javairô Dilrosun deden het beter met 4 clearances) en werd hij geen enkele keer voorbij gedribbeld. Ook in de duels was Trauner de sterkste van het veld. Hij won er 10 van de 15 (Quinten Timber volgde met 7 gewonnen duels uit 9).

De Statistieken: Trauner op veel vlakken de beste; invaller Wålemark belangrijk

Patrik Wålemark
Dat Trauner de grote uitblinker was, kwam uiteraard door zijn sterke optreden, maar ook omdat het aanvallend een stuk minder liep bij Feyenoord. Het al na één helft inbrengen van Patrik Wålemark bracht daar echter de broodnodige verandering in. Ondanks dat de Zweed slechts 45 minuten op het veld stond, was hij samen met Danilo verantwoordelijk voor de meeste doelpogingen van de Rotterdammers: allebei 4 (Wålemark 3 op doel, 1 mis; Danilo 2 op doel, 2 geblokt). Verder versierde hij een penalty, gaf hij 1 sleutelpass, zag hij 92% van zijn passes aankomen, won hij al zijn 3 duels en leed hij samen met Marcus Pedersen het minste balverlies (slechts 3 keer).

Szymanski en Dilrosun waren de spelers die juist het meeste balverlies leden: respectievelijk 16 en 15 keer. Wel was Szymanski een van de weinige spelers die meer dan één sleutelpass achter zijn naam had. Net als Geertruida gaf hij er 2; Timber deed het het best met 3 passes die een directe doelpoging opleverden. Ook dribbelend werd Feyenoord maar moeilijk gevaarlijk. Dilrosun probeerde het het vaakst (4 keer), maar zag slechts 1 poging slagen. Ook Geertruida en Timber (allebei 1 geslaagde dribbel uit 3 pogingen) waren op dat vlak niet erg succesvol. Toch was er niemand die meer dan 1 geslaagde dribbel uitvoerde.

Statistieken afkomstig van SofaScore

Lees meer over
Gernot Trauner De Statistieken Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties