De Statistieken: Feyenoord slordig, Sinisterra wint meeste duels

De Statistieken: Feyenoord slordig, Sinisterra wint meeste duels

Feyenoord liet zich zondag tegen Vitesse niet van zijn beste kant zien. De Rotterdammers maakten een slordige indruk, wat werd bevestigt door de statistieken: geen enkele Feyenoorder behaalde een passnauwkeurigheid van meer dan 80%. In het bijzonder vielen de prestaties van Fredrik Aursnes en Alireza Jahanbakhsh tegen, terwijl Luis Sinisterra juist verrassende statistieken aflegde.

In Arnhem waren het vooral individuele fouten die Feyenoord de tegentreffers en daarmee de wedstrijd kostte. Verder ging het duel gelijk op. Feyenoord had net iets meer balbezit (53%) en noteerde meer doelpogingen (19 tegenover 14), al kreeg Vitesse meer schoten tussen de palen (6 tegenover 3). Op het gebied van xG (expected goals, verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit ervan) was de kans op een overwinning van Feyenoord het grootst: 1,74 tegenover 1,52.

Aursnes en Jahanbakhsh
Door slordigheden aan de kant van Feyenoord mocht het echter niet zo zijn. In de statistieken van SofaScore was in het bijzonder de fout van Marcos Senesi die de openingstreffer inleidde terug te zien. Maar sowieso leed Feyenoord veel balverlies, met Marcus Pedersen (21 keer), Tyrell Malacia (19) en Orkun Kökcü (18) in het bijzonder. Voor Alireza Jahanbakhsh en Fredrik Aursnes, de twee die op basis van hun statistieken de laagste beoordeling kregen, was dit allebei 13 keer.

Aursnes liet zich in zijn duels vaak aftroeven: over de grond verloor hij 3 van de 4 duels en in de lucht liefst 6 van de 8. Jahanbakhsh verloor 7 van zijn 12 duels over de grond en 1 van zijn 2 luchtduels. Maar vooral in de passing lieten de twee het afweten. Aursnes zag nog 26 van zijn 33 passes (79%) aankomen, maar de belangrijkere passes waren minder succesvol. De Noor gaf 1 sleutelpass, gaf 2 lange ballen waarvan er 1 mislukte en zag geen van zijn 3 voorzetten aankomen.

Jahanbakhsh probeerde liefst 5 voorzetten, waarvan er ook geen enkele zijn bestemming bereikte. De Iraniër behaalde met 16 aangekomen passes van de 22 een passpercentage van 73%, gaf geen enkele sleutelpass en kreeg zijn 2 doelpogingen niet tussen de palen.

Trauner en Pedersen
Gezocht naar lichtpuntjes na de nederlaag werden de namen van Gernot Trauner en Marcus Pedersen vaak genoemd. Vooral in het geval van eerstgenoemde was dat niet onterecht. Trauners passpercentage van 80% (39 van de 49 passes kwamen aan) was het hoogste van alle Feyenoorders en met 71 balcontacten was hij sowieso het vaakst aan de bal. Hij gaf 1 sleutelpass, 1 geslaagde voorzet en 5 lange ballen, waarvan er 3 aankwamen. Maar zoals altijd was de Oostenrijker vooral verdedigend wederom ijzersterk.

De Statistieken: Feyenoord slordig, Sinisterra wint meeste duels

Trauner was goed voor 4 onderscheppingen, 3 geslaagde tackles en 4 clearances. Voor Pedersen waren dit er van allemaal 2 en ook Luis Sinisterra leverde met 4 clearances en 7 geslaagde tackles een belangrijke bijdrage zonder bal. Trauner won 3 van zijn 4 duels over de grond en 5 van de 8 in de lucht. Voor Pedersen waren dat er 4 van de 5 over de grond, terwijl de Noor geen kopduels aanging.

Pedersens passpercentage (63%, 22 van de 35 passes kwamen aan) was het laagst van alle Feyenoorders, maar 1 van zijn 2 sleutelpasses (evenveel als Bryan Linssen en Sinisterra, alleen Orkun Kökcü had er meer: 4) zou de Feyenoord-treffer betekenen. De back gaf 2 geslaagde voorzetten (uit 3 pogingen), een aantal dat opnieuw alleen door Kökcü (3 van de 5 slaagden) werd overtroffen.

Sinisterra
Een laatste speler die al even voorbij kwam, maar nog even benoemd moet worden, is Sinisterra. De Colombiaan is vrijwel wekelijks de meest dreigende speler van Feyenoord en kreeg ook tegen Vitesse op basis van zijn statistieken de hoogste beoordeling aan de kant van de Rotterdammers. Dit keer was dat echter juist op basis van zijn werk zonder bal. Naast eerdergenoemde verdedigende bijdrage won hij 10 duels over de grond (uit 12) en 3 in de lucht (uit 4). Zijn 13 gewonnen duels in totaal waren het hoogste aantal van iedereen op het veld.

Aan de bal was Sinisterra goed voor de 2 eerdergenoemde sleutelpasses, 1 aangekomen voorzet (uit 1 poging) en een passpercentage van 74% (23 van de 31 passes kwam aan). De aanvaller probeerde 2 keer een tegenstander voorbij te dribbelen, waarvan 1 keer lukte. Van zijn 5 doelpogingen eindigden er 2 niet tussen de palen en werden de overige 3 geblokt.

Lees meer over
Luis Sinisterra Marcus Holmgren Pedersen Alireza Jahanbakhsh Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties