MATCHDAY! FC Utrecht laatste horde in finale play-offs

MATCHDAY! FC Utrecht laatste horde in finale play-offs

Het is weer matchday! FC Utrecht komt vanmiddag naar De Kuip. Het is de finale van de play-offs en de winnaar van vanmiddag ontvangt een ticket voor de voorrondes van de Conference League. De Rotterdammers wonnen afgelopen woensdag overtuigend van stadsgenoot Sparta (2-0) en zullen er vandaag, mede door de steun van 6500 Feyenoord-supporters die vandaag in de Kuip zitten, alles aan doen om de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af te gaan sluiten. Het is tevens de laatste wedstrijd als clubcoach van Dick Advocaat. De finale begint vandaag om 12:15 en is te volgen via ESPN en het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord
Feyenoord kwakkelde in de laatste fase van de reguliere competitie met haar vorm, maar de laatste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen. RKC Waalwijk en Sparta werden simpel weggezet (3-0 en 2-0) en met het teruggekeerde publiek lijkt Feyenoord weer op de ploeg die vorig seizoen meer dan dertig wedstrijden op rij ongeslagen bleef. Het goede spel komt mede door de (vrijwel) blessurevrije selectie. Van de gebruikelijke basisspelers is alleen Lutsharel Geertruida geblesseerd, maar hij wordt goed vervangen op de rechtsbackpositie door Tyrell Malacia. Dat beaamt ook Feyenoord-watcher Sinclair Bischop in de FC Rijnmond Podcast. ''Als je dan kijkt naar de opstelling van Feyenoord, dan is dit denk ik de opstelling die de meeste mensen afgelopen zomer hadden ingevuld. Behalve Geertruida omdat hij geblesseerd is dan, maar dit was wel hét elftal. Wat er dan in de loop van het seizoen allemaal is gebeurd, met rare ingrepen en hele andere poppetjes. Ik ben toch benieuwd als dit elftal het hele jaar had gespeeld waar Feyenoord dan geëindigd was.''

Het is vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Feyenoord kan de campagne, dat toch wel redelijk tegenvallend is verlopen, vandaag met een overwinning nog enige glans geven. Voor wie het ook de laatste wedstrijd is, is voor Advocaat. Na vandaag neemt hij niet alleen afscheid van Feyenoord, maar ook van zijn carrière als clubcoach, althans, dat zegt de Kleine Generaal. ''Ik hoop dat we een goed resultaat halen, maar ik hoop niet dat je het aan me kan zien dat dit mijn laatste wedstrijd als clubcoach is. Ik heb genoeg traantjes gelaten, emoties komen heel snel bij mij'', zei de trainer vrijdag op de persconferentie. De trainer heeft een maarliefst 41-jarige carrière achter de rug en zal met een kwalificatie voor de Conference League afscheid willen nemen.

Christian Conteh is er vandaag wederom niet bij. De Duitser heeft dit seizoen slechts een handjevol minuten gespeeld en wordt door Advocaat niet eens meer als selectiespeler gezien. Bryan Linssen is er vandaag wel weer bij. De spits zal naar verwachting wel genoegen moeten nemen met een plekje op de bank. Logischerwijs is ook Geertruida er niet bij.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Bijlow; Malacia, Botteghin, Senesi, Haps; Toornstra, Fer, Kökcü, Berghuis, Jørgensen, Sinisterra.

Vorm FC Utrecht
Het was een drukke week voor FC Utrecht. Woensdag werd er nog gewonnen van FC Groningen, maar van woensdag tot en met vrijdag had FC Utrecht het vooral druk met het kort geding dat was aangespannen. De Domstedelingen accepteerden niet dat de finale zestien uur werd verplaatst. Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, gaf geen toestemming voor de wedstrijd omdat het Songfestival op hetzelfde moment zou plaatsvinden. Daardoor werd de finale verzet naar zondagmiddag. FC Utrecht verloor het kort geding in de rechtbank en dus start de wedstrijd vandaag gewoon om 12:15.

Terug naar het voetbal. FC Utrecht won woensdagavond de halve finale van FC Groningen met 1-0. De ploeg van trainer René Hake eindigde op de zesde plaats in de Eredivisie en verloor in de laatste negen wedstrijden in de competitie slechts één keer; tegen Feyenoord. De Rotterdammers waren toen met 1-2 te sterk in de Galgenwaard. In de overige wedstrijden werd er vier gelijkgespeeld en vier keer gewonnen. FC Utrecht verkeert dus statistisch gezien in een betere vorm dan Feyenoord, maar zal vandaag in de Kuip het beste uit de kast moeten halen om een Europees ticket te bemachtigen. De 6500 Feyenoord-supporters die vandaag in het stadion zitten zullen geluid maken voor 45.000 man. We kunnen dus een kolkende Kuip verwachten.

Feyenoord speelde dit seizoen twee keer eerder tegen Utrecht en speelde één keer gelijk en won dus één keer. ''Met een gelijkspel uit en een, vond ik, onterechte nederlaag thuis moet de volgende overwinning voor ons worden'', vertelt Hake op de site van FC Utrecht. Over de fitheid van de selectie is Hake kort en duidelijk: ''Geen grote bijzonderheden naast de kleine vermoeidheid die er natuurlijk logischerwijs is, maar geen problemen wat een belemmering is voor de wedstrijd.'' Feyenoord komt vandaag wat oude bekenden tegen. Simon Gustafson en Eljero Elia spelen vandaag tegen de club waar ze in 2017 nog kampioen mee werden. Ook Mark Diemers, Nick Marsman, Jens Toornstra en trainer Advocaat hebben een verleden bij FC Utrecht.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Oelschlagel; Ter Avest, Van der Maarel, Janssen, Warmerdam; Maher, Gustafson, Van Overeem; Kerk, Van de Streek, Boussaid.

Historie
2020 – 2021 Feyenoord – FC Utrecht 1-1 (0-0)
2019 – 2020 Feyenoord – FC Utrecht 1-1 (0-1)
2018 – 2019 Feyenoord – FC Utrecht 1-0 (0-0)
2017 – 2018 Feyenoord – FC Utrecht 3-1 (2-1)
2016 – 2017 Feyenoord – FC Utrecht 2-0 (0-0

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Ridgeciano Haps Eric Botteghin Jens Toornstra Tyrell Malacia Luis Sinisterra FC Utrecht FC Groningen Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Nick Marsman Leroy Fer Bryan Linssen Marcos Senesi Mark Diemers Christian Conteh MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties