''Feyenoord deed geen enkele poging meer om een aanval op te zetten''

Feyenoord rekende vandaag simpel af met RKC Waalwijk door ze met 3-0 te verslaan. Het was het basisdebuut van Achraf El Bouchataoui, die meteen een goede indruk maakte. Trainer Dick Advocaat gaf echter na de wedstrijd aan dat hij in de play-offs waarschijnlijk weer terugvalt op Leroy Fer. Met de overwinning van Sparta op Heerenveen vandaag is de stadsgenoot de tegenstander in de halve finale van de play-offs.

''Eerst dacht ik dat dat nog een hele pittige klus zou gaan worden voor Feyenoord'', begint Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal. ''Daar ben ik een beetje vanaf. Dat heeft ook te maken met de twee blessuregevallen van Burger en Meijers. Die gaan die wedstrijd missen. Sparta heeft geen selectie van twintig selectiespelers die kwalitatief vergelijkbaar zijn aan elkaar. Als die twee spelers missen dan valt er echt kwaliteit weg.'' Feyenoord neemt het aanstaande woensdag om 21:00 in de eigen Kuip op tegen de ploeg van Henk Fraser.

''Omdat Feyenoord gestaakt was, was dat de enige wedstrijd die nog bezig was toen de andere wedstrijden allemaal klaar waren. Daar heb ik toen naar zitten kijken en daar snapte ik niet zoveel van. De laatste minuten in de blessuretijd ging Feyenoord de bal rondspelen in de middencirkel maar deed het geen enkele poging meer om een aanval op te zetten. Je zag Nijhuis nog naar Advocaat kijken van: 'wat doen we hier nog?' Het leek net alsof ze allebei nog maar een punt nodig hadden in de slotfase'', sluit Van Hooijdonk af.

De Kuip sc Heerenveen Dick Advocaat Achraf El Bouchataoui Leroy Fer Wouter Burger