Geertruida en Malacia genomineerd voor Johan Cruijff Talent van het Jaar

Geertruida en Malacia genomineerd voor Johan Cruijff Talent van het Jaar

Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia hebben, ondanks een tegenvallend seizoen voor Feyenoord, persoonlijk een goede ontwikkeling doorgemaakt. Dat kan wel eens beloond gaan worden met de Johan Cruijff Talent van het Jaar prijs. De verdedigers zijn allebei genomineerd voor de prijs van het beste talent in de Eredivisie.

Frank Rijkaard, Erik ten Hag, Dick Advocaat, Pascal Jansen en de huidige bondscoach van het Nederlands elftal, Frank de Boer, maken deel uit van de veertienkoppige jury die na de laatste speelronde van de Eredivisie gaat uitmaken wie wordt gekozen tot het talent van het jaar. Naast de prestigieuze prijs mag de winnaar ook vanuit de Johan Cruyff Foundation een Cruyff Court aanleggen op een plek naar keuze.

Niet alleen Geertruida en Malacia zijn genomineerd, ook Ryan Gravenberch, Owen Wijndal, Cody Gakpo, Myron Boadu, Calvin Stengs, Jurrien Timber, Devyne Rensch, Joey Veerman, Abdou Harraoui, Brian Brobbey, Jordan Teze en Donyell Malen. De jury maakt gebruik van veertien 'Cruyffiaanse' waarden om tot de winnaar te komen. Zo spelen techniek, tactiek, overzicht, aanname van de bal, passen, trappen, koppen, creativiteit, verantwoordelijkheid, initiatief, teamspeler zijn, coachen, persoonlijkheid en sociale betrokkenheid allemaal een rol bij het bepalen van de winnaar.

In eerdere jaren werd de prijs steeds uitgereikt tijdens het voetbalgala van De Telegraaf, maar door de coronapandemie kan dat niet doorgaan. De uitreiking van de prijs gaat vanzelfsprekend wel door. De Cruyff Foundation verzorgt in samenwerking met De Telegraaf de uitreiking komende woensdag. De laatste speler die de prijs won was Frenkie de Jong, het jaar daarvoor Matthijs de Ligt.

Lees meer over
Steven Berghuis Ridgeciano Haps Eric Botteghin Jens Toornstra Tyrell Malacia Luis Sinisterra Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Leroy Fer Bryan Linssen Marcos Senesi Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties