Woerts wijst op PSV: ''Ook voor Feyenoord het enige redmiddel''

maandag 19 april 2021 15:47 122.970 keer bekeken 199 reacties Pro Shots

Het internationale voetbal staat mogelijk voor enorme veranderingen. Twaalf topclubs kondigden aan gezamenlijk de Super League op te richten, terwijl de UEFA veranderingen aankondigde voor de Champions League. RTV Rijnmond sprak met Chris Woerts over de veranderingen in het voetbal en ook over de gevolgen voor Feyenoord.

Dat laatste ging vooral over de vraag hoe Feyenoord een toekomstbestendig beleid kan voeren. Daarbij wees Woerts naar PSV, dat een kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro te wachten staat. "PSV investeert niet in stenen, maar in benen. Ze investeren in de jeugdopleiding en het aantrekken van betere spelers en dus in de kwaliteit van de selectie. Dat is ook voor Feyenoord het enige redmiddel."

Woerts beargumenteert: "De tv-gelden worden alleen maar meer. De stadionexploitatie draagt bij aan de begroting, maar transfers en media-inkomsten worden alleen maar groter en zijn veel bepalender voor de toekomst van de club dan de exploitatie van een stadion. Ik zou zeggen: benen in plaats van stenen."

Conference League
Als Feyenoord zich dit seizoen nog kwalificeert voor Europees voetbal, lijkt het om een plek in de nieuwe Conference League te gaan. Wat de club aan dit toernooi kan verdienen, is nog niet bekend. "Ze denken dat er ongeveer rond de 300 tot 350 miljoen euro te verdelen is. Dat is een beetje vergelijkbaar met de Europa League. Het moet allemaal nog bekend gemaakt worden. Ze zijn nu in de laatste fase van het afwerken van de tv-contracten, dan weten ze exact welk bedrag er binnen komt en gaan ze de gelden verdelen. Het staat niet in verhouding tot de gelden van de Champions League." Woerts voegt daaraan toe dat veel clubs - onder wie Feyenoord - Europees voetbal niet in de begroting opnemen.

Gerelateerd nieuws
199 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 83 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75434 leden - Op dit moment zijn 210 mensen actief, waarvan 42 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved