'Op z'n vroegst over zeven weken weer publiek in stadions'

'Op z'n vroegst over zeven weken weer publiek in stadions'

In het meest gunstige scenario zijn er over zeven weken weer (een beperkt aantal) supporters welkom in de Nederlandse stadions. Dat concludeert NU.nl uit de woorden van Dimitri Bonthuis, persvoorlichter van Fieldlab. De organisatie liet de afgelopen weken als experiment al supporters toe bij NEC - De Graafschap en bij Almere City - SC Cambuur.

De in die wedstrijden verzamelde data worden de komende drie weken geanalyseerd door de wetenschappers van Fieldlab, die hun bevindingen daarna zullen delen met het Outbreak Management Team (OMT). Het OMT zal vervolgens op basis hiervan het kabinet adviseren.

"In het meest optimistische scenario duurt de hele cyclus zeven weken", aldus Bonthuis. "Uiteraard zijn we ook afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus. Iedereen zal begrijpen dat we geen publiek bij stadions kunnen toelaten zolang er bijvoorbeeld een avondklok is."

Over de tests bij NEC en Almere City kan Bonthuis nog weinig kwijt. "We kunnen nu nog geen bevindingen delen op wetenschappelijke basis. Ik kan wel zeggen dat iedereen het geweldig vond om weer in het stadion te zijn. Dat begon al bij de PCR-testen vooraf, waar iedereen blij was om elkaar na al die maanden weer eens te zien."

Lees meer over
NEC De Graafschap
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties