De Statistieken: Foutenfestival, Sinisterra en Spajic

maandag 22 februari 2021 10:53 18.615 keer bekeken 72 reacties Pro Shots

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen FC Twente, met daarin onder meer de slordigheid van Feyenoord en de optredens van Luis Sinisterra en Uros Spajic. 

Alle media spraken van een 'foutenfestival' tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord.Vooral de Rotterdammers leden in Enschede enorm veel slordig balverlies. In de statistieken van WhoScored.com is dat terug te zijn. Zo telt de website het aantal unsuccesful touches, het aantal keer dat een speler door een slechte controle de bal verliest. 

Bij aanvoerder Steven Berghuis was dit het hoogst, al is dat doorgaans gebruikelijk voor een aanvallend ingestelde speler. Het aantal van 6 unsuccesful touches is echter wel aan de hoge kant. Ook Tyrell Malacia en Jens Toornstra waren met 4 keer te slordig. Marcos Senesi verloor 3 keer op zo'n manier de bal, voor Nick Marsman, Bryan Linssen en Luis Sinisterra was dat 2 keer.

Sinisterra en Spajic
Op basis van de statistieken was Jens Toornstra, zoals de meeste mensen ook zullen erkennen, de Man of the Match aan de kant van Feyenoord. Opvallender waren de spelers die hem volgden, namelijk Sinisterra en Uros Spajic. Sinisterra gaf 42 passes, waarvan 88,1% aan kwam, schoot 2 keer (0 op doel) en legde 2 succesvolle dribbels af (alleen Toornstra had er meer: 3). Maar de verdedigende bijdrage van de Colombiaan zal zeker meespelen in de beoordeling. Met 2 succesvolle tackles, 1 onderschepping en 2 clearances (weggewerkte ballen) had hij de beste defensieve cijfers van alle niet-verdedigers.

Van de verdedigers werd zoals gezegd Spajic het best beoordeeld. Deels door zijn passnauwkeurigheid (93% van de 71 passes kwam aan), maar de Serviër kwam ook tot 3 geslaagde tackles, 4 intercepties en 3 clearances. Voor Tyrell Malacia waren dit er 4 tackles, 3 onderscheppingen en 1 clearance, voor Marcos Senesi 0, 2 en 3 en voor Bart Nieuwkoop 2, 0 en liefst 5 clearances. Bovendien was de rechtsback met 5 gewonnen kopduels het sterkst in de lucht, gevolgd door Senesi met 4. 

Gerelateerd nieuws
72 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 22 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75079 leden - Op dit moment zijn 845 mensen actief, waarvan 284 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved