Van Persie: ''Berghuis gaat een wedstrijd in met vuur''

Van Persie: ''Berghuis gaat een wedstrijd in met vuur''

Robin van Persie zit zo vaak mogelijk, helaas als een van de weinigen, in De Kuip. Dan let hij niet alleen op zijn eigen club, maar ook op spelers van de tegenstander die hem bevallen. "Als liefhebber kijk ik graag naar spelers die over een bijzonder talent beschikken."

"Recent zat ik in De Kuip bij Feyenoord-AZ en heb ik in dat opzicht genoten van de AZ-spelers Calvin Stengs en Myron Boadu. Al was het in die wedstrijd vooral Stengs die mij op het puntje van mijn stoel deed zitten", aldus Van Persie in zijn column in De Telegraaf. "Je hebt na best een lange tijd weer een diamant. Stengs is net 22 jaar, hij zit op de grens van jong naar (echt) volwassen. Ik zag hoe hoe hij spelers vrij zette voor de keeper."

"Als ik hem zo zie spelen als tegen Feyenoord is hij ook een old school nummer tien. En waar zie je die nog in Nederland?" Toch heeft Stengs natuurlijk nog genoeg te leren. "Om door te stoten naar de top kan Stengs op één bepaald onderdeel leren van Steven Berghuis. Steven is van nature ook een rechtsbuiten, maar tegelijkertijd een man die op tien kan spelen. Hij heeft dezelfde soort voetbalideeën, net als Stengs een goed gevoel voor ruimte en passes met een boodschap. Niet alleen de focus op de eerste vijftien meter maar ook op de crossbal. Wat kan hij dan van Berghuis leren? Het vuur in zijn spel."

"Berghuis gaat een wedstrijd in met vuur. Ik weet dat de meningen verschillen wat de aanvoerder van Feyenoord aangaat. Ze leggen de aandacht op een verkeerde tackle, op zijn manier van juichen, dan is er dit, dan is er dat. Maar we moeten vooral heel blij zijn dat we wekelijks van hem kunnen genieten in de Eredivisie, want we hebben al genoeg grijze muizen. Berghuis speelt bijna elke wedstrijd op het randje en soms gaat hij er overheen" zo vervolgt Van Persie. "Dat vuur of gif is uiteindelijk wél wat het verschil maakt. Als coach of supporter is dat wat je eigenlijk zoekt in een speler."

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties