''Ik heb meer vertrouwen in Feyenoord''

zaterdag 23 januari 2021 16:04 42.260 keer bekeken 113 reacties Pro Shots

Feyenoord neemt het morgen op tegen AZ in De Kuip. Oud-speler van de Alkmaarders en de Rotterdammers, Gill Swerts, blikt vooruit op de topper. De voormalig verdediger is nu trainer van Onder 21 van Royal Antwerp FC en volgt Feyenoord en AZ nog altijd op de voet. Hij verwacht dat de ploeg van Dick Advocaat uiteindelijk de drie punten binnen sleept.

"Qua ervaring vind ik Feyenoord beter dan AZ. De compacte manier van voetballen van Dick Advocaat is niet altijd even aantrekkelijk, maar Feyenoord heeft maar dertien goals tegen gekregen'', vertelt Swerts in gesprek met RTV Rijnmond. ''Ik heb hem zelf meegemaakt als trainer bij AZ. Hij gaat uit van realistisch voetbal. Zo min mogelijk doelpunten slikken. Het enige manco is wel het scoren. Wie gaat het doen als Steven Berghuis niet in vorm is? Bij een topclub zouden verschillende jongens tien goals moeten maken. Dat lukt bij Feyenoord niet. Kijk naar Ajax. Daar zitten zes of zeven jongens rond de acht goals of meer."

Swerts twijfelt niet over de vraag wie de beste achterhoede heeft. "Absoluut Feyenoord. Senesi is echt een topverdediger. Spajic is no-nonsense. Maar een keuze maken tussen Malacia of Wijndal vind ik lastig. Dan toch Malacia. Omdat ik denk dat het moeilijker is om bij Feyenoord door te breken dan bij AZ. Het middenveld van AZ voetbalt makkelijker. Stengs en Koopmeiners zijn fantastisch. Maar het is wel interessant tegen powerhouse Fer en het loopvermogen van Toornstra. Jong tegen oud. Voetbal versus power. Heel lastig om het middenveld van Feyenoord en AZ met elkaar te vergelijken."

Wat gaat het worden morgen? "Ik vond iedereen te positief over AZ na die gewonnen wedstrijd tegen PSV. Door een domme actie van de keeper kom je met 1-0 voor. Tot de rust spelen ze PSV helemaal zoek. Maar daarna kwam AZ nauwelijks over de middenlijn en was PSV veel sterker. En donderdag tegen Ajax was het vooral jammer dat er geen VAR was. Ik heb meer vertrouwen in Feyenoord. Dan zegt iedereen wel dat het er niet uit ziet, maar je kan lullen wat je wil: ze waren wel 26 wedstrijden op rij ongeslagen in de competitie. Ik vind ze al maanden goed."

Gerelateerd nieuws
113 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 42 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75077 leden - Op dit moment zijn 135 mensen actief, waarvan 78 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved