''Sowieso gaat er volgend seizoen het één en ander veranderen''

''Sowieso gaat er volgend seizoen het één en ander veranderen''

Het is de bedoeling dat Feyenoord onder Arne Slot 'dominant en attractief voetbal op de helft van de tegenstander moet gaan spelen'. Om dat te realiseren gaat de hele structuur van de club op de schop volgens Feyenoord watcher Mikos Gouka. Gouka geeft ook aan wat, volgens zijn bronnen, de verdere plannen zijn van de Rotterdammers. 'Nog minimaal eenmaal kampioen worden in de Kuip, voordat we in 2025 hopelijk een nieuw stadion betrekken.'

Het Amerikaanse bedrijf Sportsology zou volgens Frank Arnesen, die al jaren met dat bedrijf samenwerkte in zijn tijd bij Chelsea, de ideale partner zijn om Feyenoord op weg te helpen om die doelstellingen te bewerkstelligen, zo meldt Gouka in het Algemeen Dagblad. De samenwerking, die voor drie jaar zou gelden, kost waarschijnlijk weliswaar 200.000 euro, maar het zou wel moeten leiden tot 'het proces van structureren en organiseren van een topsportorganisatie' tot een goed einde te brengen. Waarschijnlijk zijn de handtekeningen onder het contract al gezet.

Algemeen directeur Mark Koevermans heeft volgens Gouka ook al een 'werkgroep Topvoetbal' samengesteld die er voor moet zorgen dat de nieuwe plannen vanaf het nieuwe seizoen volledig uitgevoerd kunnen worden. In die werkgroep is geen plaats voor 'oudgedienden' Robin van Persie, Dirk Kuyt, Wim Jansen, Gaston Taument, Cor Adriaanse en Arnold Scholten. Vanuit het eerste elftal zal John de Wolf wel deelnemen aan de gesprekken. Verder mogen Melvin Boel (Feyenoord onder 18), Rini Coolen (Feyenoord onder 21), zijn assistent Koen Stam (ex-AZ) wel aanschuiven. Daarnaast mogen ook Stijn Vandenbroucke en Rick Cost (medisch), Stanley Brard (hoofd opleidingen) en Raymond van Meenen deelnemen aan de groep. Frank Arnesen zal uiteraard ook bij de onderlinge gesprekken aanwezig zijn.

Koevermans: "Sowieso gaat er volgend seizoen het één en ander veranderen met betrekking tot het voetbal en de bezetting.'' Het is inmiddels duidelijk dat er een tweedeling is ontstaan tussen de oude garde, die nergens bij betrokken wordt, en de nieuwelingen die het beleid uit lijken te gaan stippelen. De oude garde ziet ook met lede ogen aan dat oud-scheidsrechter Van Meenen waarschijnlijk als 'overkoepelende manager' (een positie net onder die van Arnesen) aangesteld zal worden. Die twee zullen dan heel duidelijk hun eigen plan gaan trekken.

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Dirk Kuyt Feyenoord Academy Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties