Trainer CSKA: ''Feyenoord kent geen geheimen voor ons''

Trainer CSKA: ''Feyenoord kent geen geheimen voor ons''

Met CSKA Moskou ontvangt het Feyenoord van Dick Advocaat vanavond een Russische ploeg in De Kuip. De trainer van de Rotterdammers is bekend met het voetbal in dat land; in het verleden was hij trainer van Zenit Sint-Petersburg (2006-2009) en het Russische nationale elftal (2010-2012). Andersom kennen ze Advocaat in Rusland ook nog goed.

"Dick Advocaat heeft een heel goede reputatie in Rusland, zowel bij Zenit als bij de nationale ploeg", vertelt Viktor Goncharenko, de coach van CSKA, op de persconferentie in aanloop naar de Europa League-ontmoeting. "Hij heeft veel vrienden en fans in Rusland. Hij was altijd een markant figuur voor de pers, maar ik heb alleen maar goede dingen te zeggen over hem."

Op dezelfde persconferentie blikt Goncharenko vooruit op het duel tegen Feyenoord. "We weten alles van Feyenoord. We hebben ze goed geanalyseerd. Zowel de spelers als de tactiek kennen geen geheimen voor ons. We hebben vooral het duel met Wolfsberger bekeken", aldus de Rus.

Advocaat zelf ging op de persconferentie bij Feyenoord ook nog kort in op het verschil tussen het trainerschap in Rusland en in Nederland. "In het buitenland hoef je spelers niet veel te vertellen. Hier moet je wat meer uitleggen. Hard trainen, zacht trainen, daar wordt daar niet naar gevraagd. Daar moeten ze gewoon doen wat er verteld wordt. In Nederland willen ze nog wel eens in discussie gaan."

Lees meer over
De Kuip Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties