MATCHDAY! Aanhaken of afhaken voor Feyenoord

MATCHDAY! Aanhaken of afhaken voor Feyenoord

Voor Feyenoord staat een uiterst belangrijke wedstrijd in de Europa League op het programma. De Rotterdammers staan laatste in de poule, maar hebben overwintering nog steeds in eigen hand. Een winstpartij op CSKA Moskou vandaag zou een flinke stap in de goede richting zijn.

Feyenoord speelde in het verleden drie keer eerder tegen de Russen, met een winstpartij (uit, 0-1 in 1996), een gelijkspel (thuis, 1-1 in 1996) en een verliespartij (thuis, 1-3 in 2008) achter de rug zijn de twee clubs volledig in evenwicht. Alle drie de wedstrijden waren in het kader van de UEFA Cup.

Hopelijk heeft Feyenoord geleerd van de wedstrijd van vorige week tegen Wolfsberger AC. Jens Toornstra: "In die wedstrijd waren we veel te naïef. Ik hoop dat we daarvan geleerd hebben. Sowieso komen we de laatste weken te vaak op achterstand. Als we dat morgen kunnen voorkomen, kan het leuk worden."

Ook Dick Advocaat weet hoe belangrijk een winstpartij is voor de Rotterdammers. "Dan staan we er weer bij, doen we weer mee. Bovendien geeft een goed resultaat ook weer vertrouwen", aldus de trainer. "Het zit dicht bij elkaar in onze groep. Een overwinning zou ons geweldig helpen, al kan je achteraf wellicht stellen dat een gelijkspel ook goed is. Daarom is het vooraf lastig te zeggen of deze wedstrijd bepalend wordt."

Advocaat is in Rusland onder andere bondscoach geweest en kent CSKA Moskou dus goed. "Ik ken een aantal spelers nog van mijn tijd bij de nationale ploeg en CSKA heeft gewoon een heel goed elftal, met een paar uitschieters. Of het een stunt is als wij van ze winnen? Dat woord wil ik niet gebruiken. Ik ben ervan overtuigd dat wij tegen CSKA een goede partij kunnen neerzetten en dat het voor hen ook een moeilijke wedstrijd wordt."

[readmore=55599]

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Dylan Vente Justin Bijlow Dick Advocaat João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties