'Begeerde Kleijn (15) tekent driejarig contract bij Feyenoord'

'Begeerde Kleijn (15) tekent driejarig contract bij Feyenoord'

Varkenoord-talent Mike Kleijn tekent deze week een contract voor drie seizoenen bij Feyenoord. De pas vijftienjarige middenvelder speelt dit seizoen al in het Onder 18-elftal van de Rotterdammers. Ondanks veel buitenlandse interesse, kiest hij er toch voor om bij Feyenoord te proberen door te breken.

"Het was niet moeilijk om die buitenlandse interesse links te laten liggen", vertelt Kleijn aan het Algemeen Dagblad. "Eerst doorbreken in Nederland en het goed doen in het eerste elftal en dan pas verder kijken. Zo zie ik het. Ik speel al sinds mijn zesde jaar voor Feyenoord. Vanaf de leeftijdscategorie onder 12 mocht ik steeds aansluiten bij een leeftijdsgroep hoger. Het laatste jaar is snel gegaan."

Ook Ajax zou het talent hebben willen overnemen, schrijft het AD, al wil Daan Kramps (Kleijns begeleider vanuit de Forza Sports Group) niet op concrete namen ingaan. "De interesse was er vanuit Nederland en het buitenland, maar het is nooit een serieuze optie geweest voor Mike. Hij heeft het erg naar zijn zin in Rotterdam. Wij zijn ervan overtuigd dat Feyenoord op dit moment de juiste club is voor hem. Dat gevoel werd bevestigd in onze gesprekken met Stanley Brard en Frank Arnesen", vertelt Kramps aan de krant.

Als linksbenige middenvelder maakt Kleijn indruk in Rotterdam en daarbuiten. Het talent is namelijk ook aanvoerder van Oranje onder 15. Kleijn speelt sinds 2011 in de jeugdopleiding van Feyenoord. Destijds werd hij opgepikt van amateurclub VV Baronie.

Lees meer over
Fox Sports ajax Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties