Makaay: ''Nico is kwalitatief nog altijd de beste spits van Feyenoord''

woensdag 28 oktober 2020 01:11 52.655 keer bekeken 143 reacties Pro Shots

Voormalig Feyenoordspits Roy Makaay is ook opgevallen dat de huidige Feyenoordspits, Nicolai Jørgensen, alles behalve lekker in zijn vel zit. Ook afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen RKC, viel de Deen weer geblesseerd uit. Al was zijn laatste wapenfeit wel een doelpunt. Makaay: ''Maar ik zag bij Nico meer frustratie dan blijdschap."

"Dat spatte er echt van af. Zo zuur. Iedere keer als Nicolai terugkeert in het elftal krijgt hij een terugslag of raakt hij weer geblesseerd. Om moedeloos van te worden. Ik vind het vooral zo klote voor hem omdat ik al die jaren prettig met hem heb gewerkt en weet hoe graag hij zich wil laten zien. We hadden vanaf dag één een klik", aldus Makaay, voormalig spitsentrainer van Feyenoord, in De Telegraaf

Een speler kan langdurig geblesseerd raken, maar dat is bij Jørgensen anders. "Bij Jørgensen zijn het vooral steeds periodes van blessures geweest. Dat is ook het lastige, hij wordt steeds teruggeworpen en heeft alleen zijn eerste seizoen compleet afgewerkt. Toen was hij ook geweldig. In de voorbereiding op dit seizoen zag het er weer prima voor hem uit en maakte hij goede goals tegen Borussia Dortmund. Daarom is dit zo zonde en moet het mentaal heel zwaar voor hem zijn.”

"Die periodes van weinig doelpunten komen wat mij betreft voornamelijk door zijn blessures en fitheid. Dat is voor mij heel iets anders dan dat hij iedere week zou spelen en niet zou presteren. In dat geval zou een nieuwe omgeving misschien goed zijn. Maar ik vind dat dit in zijn geval niet op gaat. Nico heeft nog perspectief en is kwalitatief nog altijd de beste spits van Feyenoord.”

Gerelateerd nieuws
143 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74377 leden - Op dit moment zijn 132 mensen actief, waarvan 80 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved