Makaay: ''Nico is kwalitatief nog altijd de beste spits van Feyenoord''

Makaay: ''Nico is kwalitatief nog altijd de beste spits van Feyenoord''

Voormalig Feyenoordspits Roy Makaay is ook opgevallen dat de huidige Feyenoordspits, Nicolai Jørgensen, alles behalve lekker in zijn vel zit. Ook afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen RKC, viel de Deen weer geblesseerd uit. Al was zijn laatste wapenfeit wel een doelpunt. Makaay: ''Maar ik zag bij Nico meer frustratie dan blijdschap."

"Dat spatte er echt van af. Zo zuur. Iedere keer als Nicolai terugkeert in het elftal krijgt hij een terugslag of raakt hij weer geblesseerd. Om moedeloos van te worden. Ik vind het vooral zo klote voor hem omdat ik al die jaren prettig met hem heb gewerkt en weet hoe graag hij zich wil laten zien. We hadden vanaf dag één een klik", aldus Makaay, voormalig spitsentrainer van Feyenoord, in De Telegraaf.

Een speler kan langdurig geblesseerd raken, maar dat is bij Jørgensen anders. "Bij Jørgensen zijn het vooral steeds periodes van blessures geweest. Dat is ook het lastige, hij wordt steeds teruggeworpen en heeft alleen zijn eerste seizoen compleet afgewerkt. Toen was hij ook geweldig. In de voorbereiding op dit seizoen zag het er weer prima voor hem uit en maakte hij goede goals tegen Borussia Dortmund. Daarom is dit zo zonde en moet het mentaal heel zwaar voor hem zijn.”

"Die periodes van weinig doelpunten komen wat mij betreft voornamelijk door zijn blessures en fitheid. Dat is voor mij heel iets anders dan dat hij iedere week zou spelen en niet zou presteren. In dat geval zou een nieuwe omgeving misschien goed zijn. Maar ik vind dat dit in zijn geval niet op gaat. Nico heeft nog perspectief en is kwalitatief nog altijd de beste spits van Feyenoord.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties