Europese tegenstanders Feyenoord beleven succesvol weekend

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord om 21:00 een uitwedstrijd tegen Dinamo Zagreb in het kader van de Europa League. De koploper van de Kroatische 1.HNL liep gisteren geen averij op in de eigen competitie en won dankzij drie doelpunten van Mario Gavranović met 3-2 van nummer twee Gorica. De Zwitser staat na zeven wedstrijden op zeven doepunten.

Dinamo Zagreb kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar gaf die voorsprong in de eerste vijf minuten van de tweede helft weer weg. Uiteindelijk kwam de koploper dus met de schrik vrij dankzij Gavranović die zijn valse hattrick in de 66ste minuut voltooide.

Ook CSKA Moskou speelde vandaag een derby, in hun geval tegen stadsgenoot Dinamo. Zij wisten de wedstrijd wel te winnen, met 3-1. Konstantin Kuchaev, voormalig Heerenveen-speler Chidera Ejuke en Igor Diveyev namen de productie van CSKA voor hun rekening. De club stijgt daardoor naar de derde plek in de Russische Premier League. De achterstand op koplopers Zenit Sint-Petersburg en Spartak Moskou bedraagt na elf wedstrijden slechts twee punten.

Wolfsberger AC is dit seizoen nog een laagvlieger in de Oostenrijkse Bundesliga. Na vier wedstrijden is er een keer gewonnen en drie keer verloren. Mede-laagvlieger Ried kan dezelfde score overleggen. De twee clubs stonden vandaag tegenover elkaar in het Oostenrijkse bekertoernooi. De reguliere speeltijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Dominik Baumgartner en Michael Liendl verzorgden de doelpunten voor Wolfsberger. De verlenging leverde geen doelpunten meer op en Wolfsberger trok na de strafschoppenserie met 4-3 aan het langste eind.