Lage transfersom Berghuis: ''Dat nieuws komt ook bij andere clubs''

Lage transfersom Berghuis: ''Dat nieuws komt ook bij andere clubs''

Feyenoord boekte, achteraf gezien, een eenvoudige 0-2 overwinning op PEC Zwolle, maar die overwinning kwam volgens sportverslaggever Sinclair Bischop niet uit de lucht vallen. "Ik had een overwinning van Feyenoord verwacht, aan de andere kant had ik gehoopt dat Feyenoord wat meer zou laten zien."

"Er waren wel aanwijsbare redenen waardoor je zo'n wedstrijd kon verwachten. Al met al: als je uit, bij een traditioneel lastige tegenstander, met twee doelpunten verschil wint, dan moet je niet klagen en vooruit blijven kijken", aldus Bischop in de FC Rijnmond podcast.

Van Polen
Dan komt Bischop nog even terug op de woorden van Bram van Polen na de wedstrijd, waarin hij aangaf dat Zwolle beter was geweest dan Feyenoord. "Bram van Polen neem ik al heel lang niet meer serieus, die is iets te veel in zichzelf gaan geloven. Bram van Polen houdt een beetje van sarren. Ik weet nog wel dat het in het kampioensjaar daar 2-2 werd, stond hij in de mixed-zone en moest hij toch even bij ieder medium laten weten dat hij hoopte dat Ajax kampioen zou worden. Ik had het wel ballen gevonden van scheidsrechter Nijhuis, want hij bleef maar mekkeren en kreeg al geel, om hem dan met rood het veld af te sturen. Hij probeert dan nog te sarren dat ze beter positiespel speelden, maar ik heb dat niet gezien. Dat is onzin."

Diemers
De verslaggever zag in Mark Diemers meer een breedteversterking, dan een basisspeler. "Ik moet zeggen dat hij me heeft verbaasd, ik denk meerdere mensen wel, maar veel Feyenoorders zaten ook niet in de wedstrijd. Dus als hij dan wel zijn niveau haalt: het zal echt nog wel een stuk beter moeten bij Diemers wil hij echt aanhaken als al die andere jongens, die dus niet in vorm waren, straks wel hun niveau halen. Diemers heeft het deze wedstrijd laten zien en houdt zelfs Jens Toornstra en Teixeira op de bank. Wat dat betreft heeft hij me echt verbaasd. Hij lijkt een goede klik met Berghuis te hebben, had nog een prachtige pass waaruit Berghuis eigenlijk de 0-3 moet maken. Als Diemers zo door blijft gaan en dit vast blijft houden... maar goed over een paar weken is het misschien allemaal weer anders. Het verrast me wel dat hij nu al in de basis staat, absoluut."

Berghuis
Al had Feyenoord weinig te duchten van PEC Zwolle, toch waren de Zwollenaren in de eerste helft zeker niet minder dan de Rotterdammers. "Het verschil is Steven Berghuis die vanwege zijn individuele klasse met een afstandschot de 0-1 maakt." Al is het maar de vraag of Berghuis bij Feyenoord blijft. "Het was misschien niet zo slim van Advocaat om te zeggen dat er een gelimiteerde transfersom voor Berghuis is. Dat nieuws komt natuurlijk ook bij andere clubs en een speler met die kwaliteiten voor rond de tien miljoen ophalen... dat is gewoon heel weinig." Het is echter niet de schuld van Sjaak Troost dat Berghuis voor zo weinig geld weg kan. "Anders was hij gewoon weggelopen vorig seizoen." Al zullen nu wel veel buitenlandse clubs wakker geworden zijn. "Wat is nou tien, elf miljoen voor een speler. Desnoods wordt het niks, maar die gaan hem dan misschien wel kopen. Ik maak me zorgen over Berghuis." Berghuis gaat geen binnenlandse transfer maken. "Hij gaat alleen weg voor een mooi avontuur."

Spajić
De aankoop van verdediger Uroš Spajić kan op een gedeeltelijke goedkeuring rekenen bij Bischop. "Een speler van Krasnodar, die club is tegenwoordig top en al is hij geen basispeler, wat hij overigens vorig jaar wel gedeeltelijk was, dan is het altijd wel een versterking: hij is Servisch international. Hij komt wel geblesseerd binnen bij Feyenoord, dus dat geeft de noodzaak aan dat Feyenoord echt moet: een speler die geblesseerd is halen. Het blijft raar dat Feyenoord deze speler niet eens op de scoutinglijst had en dat je via zo'n omweg, want hij is aangeboden, bij zo'n speler komt. En heeft hij dan wel de kwaliteiten die je verwacht? Wil je een speler die heel snel is achterin? Wil je een speler die het van de opbouw moet hebben? Dat is nu niet aan de orde, deze speler komt nu bij gebrek aan beter. Je wil een speler die de concurrentie aangaat, al gaat dat, denk ik, wel gebeuren als hij eenmaal fit is."

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra PEC Zwolle ajax Dick Advocaat Mark Diemers João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties