Feyenoord-watchers eensluidend: niet goed, wel degelijk

zondag 13 september 2020 19:08 34.610 keer bekeken 64 reacties Pro Shots

Tot ontevredenheid van de kersverse oudste trainer van de Eredivisie ooit betitelde de Nederlandse voetbalpers de uitzege van Feyenoord bij PEC Zwolle als een ‘typische Advocaat-zege’. De meest bekende Feyenoord-watchers bouwen deze mening via verschillende platforms verder uit. Allen zijn het er over eens dat Feyenoord niet goed speelde - maar benadrukken ook dat Feyenoord ondanks een vermeend veldoverwicht van de tegenstander verdedigend nauwelijks in de problemen kwam.

Keeper Justin Bijlow staat er na de wedstrijd in Zwolle uitstekend op. Gisteren bij FOX werd zijn naam al genoemd als toekomstig doelman van het Nederlands elftal en ook de Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, Mikos Gouka, was onder de indruk. “Hij staat zo in die goal dat je een beetje moedeloos wordt als tegenstander”, aldus Gouka over het ‘uitstekende’ optreden van de 22-jarige keeper van Jong Oranje.

Ook matchwinner Steven Berghuis kon uiteraard op complimenten rekenen van de Feyenoord-watchers. Volgens Rijnmond-verslaggever Sinclair Bisschop was een hoofdrol voor de Feyenoord-aanvoerder gisteravond wel te verwachten: “Hij scoort altijd in Zwolle, of het nou het kampioensjaar is, of vorig jaar. Het lijkt wel of Zwolle echt zijn favoriete tegenstander is”, aldus Bisschop over Berghuis, volgens hem ‘by far’ de beste speler van Feyenoord, die zonder echt goed te spelen zijn ploeg weer op sleeptouw nam. Martijn Krabbendam vindt ook dat Berghuis gisteren wederom zijn enorme waarde voor Feyenoord bewezen heeft: “Zo’n beetje alle creativiteit moet van Berghuis komen”, aldus de Feyenoord-watcher van Voetbal International. De grote zorg bij Feyenoord is dan ook dat Berghuis nog vertrekt voor het verstrijken van de transferdeadline.

Het experiment met Lutsharel Geertruida als centrale verdediger naast Marcos Senesi werd door de Feyenoord-watchers positief ontvangen, al plaatsen ze wel kanttekeningen bij de vatbaarheid voor herhaling. Routinier Eric Botteghin, vorig jaar een sterk duo vormend met Senesi, keert immers weer terug van een schorsing. Daarnaast is ook de transfer van de Serviër Uroš Spajić naar verluidt nagenoeg afgerond, waarmee Feyenoord de selectie voor het komend seizoen rond zou moeten hebben als er niemand meer vertrekt. “Ik denk dat het alleen maar goed is dat Feyenoord keuze nu heeft, op het middenveld, straks misschien ook in de verdediging en ook aanvallend”, stelt Bisschop, terwijl hij opsomt welke lastige keuzes Advocaat te maken heeft voor het vervolg van de competitie. Met name van aanwinst João Teixeira en oudgediende Jens Toornstra wordt verwacht dat zij aanspraak gaan maken op een plaats op het goedbezette middenveld van Feyenoord, waarop met name de nieuweling Mark Diemers een goede indruk maakte. Ook Nicolai Jørgensen heeft in Róbert Boženík een geduchte concurrent voor een basisplaats. Krabbendam: “Ik denk dat Dick al met al tevreden is met de selectie gezien de mogelijkheden van Feyenoord.”

Al met al zien de Feyenoord-watchers de seizoensstart van de Rotterdammers na de overwinning op ‘angstgegner’ PEC Zwolle met enig vertrouwen tegemoet. “Feyenoord moet zich wel realiseren dat dit een tegenstander was waarvan ook gewonnen móést worden”, aldus Bisschop. “Maar je wint met 0-2 en hebt nu twee thuiswedstrijden voor de boeg tegen Twente en ADO. We lopen misschien wel wat vooruit op de zaken, maar je kan dus met een goede start beginnen.” Volgens Martijn Krabbendam heeft Feyenoord “een aardige ploeg die redelijk goed in elkaar zit, zeker defensief.” Mikos Gouka ziet “een degelijk Feyenoord dat in de slipstream van Ajax en AZ kan proberen lang bij te blijven”. Over de kansen van Feyenoord dit seizoen, vervolgt hij: “Dan weet je nooit waar het schip strandt. Het is in ieder geval een ploeg die niet makkelijk verliest. In de Eredivisie kan je dat ver brengen”.

Gerelateerd nieuws
64 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 30 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73909 leden - Op dit moment zijn 752 mensen actief, waarvan 222 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved