''Dit zou zomaar eens zijn plek kunnen worden''

''Dit zou zomaar eens zijn plek kunnen worden''

Wouter Burger maakt deze voorbereiding een uitstekende indruk. Niet op zijn gebruikelijke plek op het middenveld, maar als verdediger. Trainer Dick Advocaat is opvallend complimenteus over Burger. "Ik vind hem een openbaring op de positie van linker centrale verdediger. Dit zou zomaar eens zijn plek kunnen worden."

Ook Burger zelf ziet wel toekomst in deze nieuwe positie. "Soms is het zo dat spelers bij toeval op een andere plek terechtkomen dan ze zijn gewend en dat dat in de praktijk dan prima blijkt te kunnen. Ik moet zeggen dat ik me steeds beter op m’n gemak begin te voelen op deze plek", aldus de kakelverse verdediger tegen Voetbal International. In plaats van spelen in de drukte op het middenveld heeft Burger nu het spel voor zich. "Ik merk dat ook tijdens wedstrijden. Met alles voor me, herken ik de momenten van inschuiven, de juiste oplossingen. Het is allemaal wat makkelijker dan wanneer je als middenvelder speelt."

Tegen Borussia Dortmund speelde Burger afgelopen zaterdag zijn tweede wedstrijd als linker centrale verdediger. "Ik heb toen Eric Botteghin voor de wedstrijd gevraagd of-ie me daarin een beetje extra bij de hand wilde nemen. Dat heeft hij echt perfect gedaan." Ook coacht hij zijn medespelers opvallend vaak. "Dat praten zit in me, alleen deed ik het voorheen veel te veel", zo vervolgt hij. "Dat is ook wel wat hoort op de posities achterin, he. Ik heb het spel voor me, dus ik zie wat er gebeurt bij balbezit, maar zeker ook bij balverlies. Dan laat ik me horen, want het maakt niet uit hoe oud je bent. Je moet je medespelers helpen en dat is dus wat ik altijd heb gedaan en nu dus ook doe."

Voorlopig is Burger dus even verdediger. "Het kan volgens mij nooit kwaad multifunctioneel te zijn. Ik speel graag op het middenveld, maar deze positie centraal achterin is nu ook ineens een serieuze optie geworden. Daarmee creëer je voor jezelf toch meer kansen op speeltijd. Daar heb ik hard voor gewerkt en nu moet ik het laten zien. Het belangrijkste, is dat ik voel dat ik het aan kan. Ik loop niet meer op mijn tenen, ik ben gegroeid."

Lees meer over
Ridgeciano Haps Eric Botteghin Dick Advocaat Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties