''Spelen zonder publiek lijkt op voorbereidingsvoetbal''

''Spelen zonder publiek lijkt op voorbereidingsvoetbal''

In september gaat Feyenoord weer beginnen met voetballen en dat zal niet gaan gebeuren in een volle Kuip. Pascal Bosschaart en Ali Boussaboun hebben dat al eerder gemaakt. De twee oud-voetballers speelden de UEFA Cup-wedstrijd tegen Rapid Boekarest in een leeg stadion en dat had veel invloed op de ploeg.

Feyenoord speelde de thuiswedstrijd met 1-1 gelijk. "Ik denk dat de kans groot was dat je dan gewoon gewonnen had", zegt Bosschaart in gesprek met RTV Rijnmond. "Zij moedigen je aan, ze zingen. Daar krijg je een boost van.''

Ali Boussaboun merkte ook het gemis van Het Legioen. "Feyenoord is de club met de meest fanatieke supporters en dat valt ineens weg. Dan is Feyenoord Feyenoord niet meer. Helemaal in een Europacup wedstrijd is dat een raar idee."

"Spelen zonder publiek lijkt op voorbereidingsvoetbal", vult Bosschaart aan. "Ik had me een paar weken geleden echt verheugd om Duits voetbal te gaan kijken dat weer ging beginnen. Het was zaterdagmiddag en ik ging er écht voor zitten. Na tien minuten heb ik hem weer uitgezet."

"De thuisploegen zullen niet meer het thuisvoordeel hebben dat ze daarvoor wel hadden'', vertelt Boussaboun. ''Voor scheidsrechters zal het makkelijker worden omdat ze minder beïnvloed worden door het publiek. Ik ben echt benieuwd hoe dat gaat straks."

"Als jij in een stadion zit waar 90 minuten wordt gejuicht en geschreeuwd, dan krijg je daar als speler een boost van. Een tegenstander, en zeker in De Kuip, heeft nooit zoveel supporters en maakt nooit zoveel kabaal als dat Het Legioen hier maakt. Als dat niet zo is, dan moet het uit jezelf komen en dat zou ook zo moeten zijn, maar het publiek kan wel een extra stimulans geven.''

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties