Jansen: ''Het is nu een hoax die er eigenlijk niet is''

Jansen: ''Het is nu een hoax die er eigenlijk niet is''

Zaakwaarnemer Rob Jansen nuanceert de verhalen rondom Dirk Kuyt. Feyenoord heeft geen concrete afspraken gemaakt dat de oud-voetballer de nieuwe trainer van de Rotterdammers gaat worden in de toekomst. Wel zijn er intern gesprekken geweest over de toekomst, maar dat is volgens Jansen in de media een compleet ander verhaal geworden.

De staf voor het seizoen 2021/2022 leek ook al rond. "De namen van Alfons Groenendijk en Henke Larsson die zijn genoemd kloppen ook, maar niet meer dan dat. Binnen Feyenoord was ook niet iedereen het eens met die namen. Dat is een eigen leven gaan leiden, maar dat is helemaal niet zeker. Het is een tikkeltje voorbarig. Jaap Stam kwam en hij zou twee of drie jaar blijven.''

''Kuyt zou zijn diploma's halen en opgeleid worden binnen de club'', vervolgt Jansen in gesprek met de NOS. ''Uiteindelijk zou hij dan de opvolger kunnen worden van Stam na een aantal jaar. Door omstandigheden kwam Dick Advocaat. Hij zou in eerste instantie voor een korte periode komen en was volledig op de hoogte dat Kuyt hem wellicht zou opvolgen. Dat gebeurde niet omdat Dick het uitstekend heeft gedaan en zijn contract heeft verlengd."

Verder ziet Jansen Advocaat ook na dit seizoen nog actief zijn als trainer. "Ik denk dat hij nog wel een aantal jaar trainer zal zijn. Bij Feyenoord? Dat weet je nu nog niet. Intern wordt er vrij relaxed over deze kwestie gesproken. Er is nu niks te melden. Het is nu een hoax die er eigenlijk niet is."

Ook Kuyt zelf gaf afgelopen weekend al in De Telegraaf aan geen haast te hebben. ''Ik heb een prachtige carrière als voetballer gehad. Ik heb zoveel geweldige dingen meegemaakt. Ik hoef morgen geen trainer te worden. Heb je het me ooit horen roepen dat ik het dit jaar of volgend jaar moet overnemen?''

[readmore=54208]

Lees meer over
Dirk Kuyt Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties