''Dat maakt het werk van Arnesen lastig''

''Dat maakt het werk van Arnesen lastig''

In De Telegraaf geeft Sören Lerby zijn mening over de huidige gang van zaken bij Feyenoord en het werk van Frank Arnesen. De oud-speler van Ajax en PSV is een goede vriend van de huidige technisch directeur van Feyenoord.

Sören Lerby had niet verwacht dat Arnesen de baan bij Feyenoord zou aannemen. ''Frank Arnesen is al 47 jaar een goede vriend van me. Dan denk je dat je hem door en door kent. Maar dat hij ’ja’ zei tegen Feyenoord, heeft me desondanks verrast, omdat ik dacht dat hij geen zin zou hebben in zo’n zware klus. Ik wist echter wel dat hij nog steeds de energie heeft om bij zo’n grote club de kar te gaan trekken.''

''Als Feyenoord tweede wordt en de bekerfinale haalt, dan hebben Dick Advocaat en Frank het natuurlijk super gedaan. Vergis je niet hoe groot Feyenoord – met zijn prachtige historie en enorme achterban – is. Hoe gek dat misschien ook klinkt, maakt dat het werk van Frank lastig. De financiële middelen zijn beperkt, de verwachtingen altijd torenhoog. Dus moet je hopen dat er echt grote talenten doorbreken en dat je wat spelers goedkoop kunt oppikken of huren. Feyenoord moet volgens de fans altijd kampioen worden, maar heeft het materiaal vaak niet. Dat is wel een probleempje,'' vervolgt de Deen.

''De samenwerking met Advocaat is logisch en goed. Ze kennen elkaar door hun tijd bij PSV van haver tot gort. Dick is wat ouder, maar nog steeds topfit en in de positieve zin van het woord een vakidioot. Door zijn mega-ervaring en met zijn speelwijze geeft hij de spelers vertrouwen en zorgt hij voor rust in de hele organisatie.''

''Als Frank erin slaagt om Feyenoord binnen vijf jaar kampioen te maken, zou dat een wereldprestatie zijn. Maar dat is grotendeels afhankelijk van de concurrenten Ajax en PSV, omdat die meer financiële slagkracht hebben. Daarom is de komst van het nieuwe stadion, Feyenoord City, ook zo belangrijk,'' sluit Lerby af.

Lees meer over
PSV ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties