Advocaat over Troost: ''Waarom moet hij weg?''

zondag 2 februari 2020 20:31 58.720 keer bekeken 101 reacties Pro Shots

Dick Advocaat heeft Feyenoord weer aan het voetballen gekregen. De oefenmeester volgde voor de winterstop Jaap Stam op als trainer van de Rotterdamse club. De geroutineerde Advocaat is in zijn eerste tien wedstrijden bij Feyenoord ongeslagen.

Zaterdag won Feyenoord in eigen huis met 3-0 van FC Emmen, waardoor het team de weg omhoog blijft aanhouden. "Er is geen magie, het is gewoon keihard werken met die groep", zegt Advocaat over de goede resultaten. "Iedereen denkt dat we een gearriveerd elftal zijn, maar we spelen met veel jonge jongens. Het is een elftal in opbouw. We hebben veel blessures gehad, waardoor jonge jongens de kans kregen. Die hebben ze ook gegrepen."

Ondanks de goede resultaten is er intern onrust, bijvoorbeeld over de positie van Sjaak Troost. "We zitten op 1908, het is daar geweldig werken. We zien de Kuip wel maar zijn bezig op 1908. Door de media hoor je wel wat er allemaal gebeurt, maar op het complex wordt er niet over gesproken", aldus Advocaat in Rondo.

''Hij heeft 500 wedstrijden voor Feyenoord gespeeld, hij is een echte Feyenoorder. Zulke mensen willen de Vrienden van Feyenoord niet hebben. Hij heeft mij gehaald, wat hij in juni heeft gedaan weet ik niet. Sinds ik er was, was hij er altijd. Ik kon hem altijd bellen, hij had dezelfde ideeën over het elftal. Waarom moet hij dan weg?"

Over volgend seizoen wil Advocaat nog weinig kwijt. "Het is allemaal te vroeg daarvoor", aldus de trainer, waarna er veel gelach aan tafel volgde. "Ik weet het echt nog niet, echt niet. Feyenoord moet eerst bepalen wat ze willen."

Gerelateerd nieuws
101 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72180 leden - Op dit moment zijn 305 mensen actief, waarvan 74 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved