Van Bronckhorst: ''Ik snap de commotie niet''

Van Bronckhorst: ''Ik snap de commotie niet''

Giovanni van Bronckhorst werd afgelopen weekend gepresenteerd als de nieuwe trainer van het Chinese Guangzhou R&F. Veel supporters van Feyenoord, waar hij de afgelopen jaren actief was, waren positief. Toch waren er ook supporters bij wie de wenkbrauwen fronsten, de club heeft namelijk een samenwerkingsverband met Ajax.

"De mensen hebben totaal verkeerde informatie gekregen in Nederland", zegt Gio daarover tegen De Telegraaf. "Ik werk bij Guangzhou R&F in het zuiden van China. In het binnenland heeft deze club een opleiding. Dat is een afstand zo groot als van Amsterdam naar Parijs. Het is meer dan een uur vliegen."

De samenwerking met Ajax gaat volgens de trainer overigens enkel om het uitwisselen van kennis. "Bij die opleiding willen ze kennis opdoen en die halen ze dan bij Ajax, omdat die club in hun ogen garant staat voor opleiden volgens een Nederlandse manier. Ze hopen over een paar jaar spelers uit die opleiding naar hun eigen club te kunnen halen. Ik begrijp de commotie niet."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties