''Ik denk niet dat dit op een voetbalveld thuishoort''

''Ik denk niet dat dit op een voetbalveld thuishoort''

Steven Berghuis is vlak voor rust ontsnapt aan een rode kaart. De aanvaller maakte een onbesuisde charge van achteren op Teun Koopmeiners en kwam er af met slechts een gele kaart. Veel analisten vonden dat Berghuis een rode prent had verdiend.

Koopmeiners is in gesprek met FOX Sports duidelijk over de actie van Berghuis. ''Volgens mij was de bal al lang weg. Gelukkig kwam ik goed weg en kon ik daarna gewoon door, want hij raakte me wel. Ik heb de scheidsrechter erop aangesproken. Hij zei dat hij vond dat het geel was. Dan ga ik daar in dat geval vanuit. Maar ik denk niet dat dit op een voetbalveld thuishoort, laat dat duidelijk zijn."

Scheidsrechter Jochem Kamphuis blijft na het zien van de beelden bij zijn beslissing. "Ik kijk naar de snelheid, de intensiteit en het raakmoment. Ik was vooral gefocust op het raakmoment. En ik zie dat beide benen erlangs gaan, dat er niet echt een contactmoment was met de noppen. Dat was voor mij de reden om geel te geven", verklaarde hij na afloop tegenover FOX Sports.

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties