''Senesi is sterk, springt hoog en is relatief rap''

dinsdag 3 september 2019 06:55 113.260 keer bekeken 173 reacties Pro Shots

Marco Senesi is geprestenteerd als nieuwe Feyenoorder. Het was voor Voetbal International de reden om wedstrijden van de verdediger terug te kijken en een analyse te maken van diens krachten en tekortkomingen.

"De linkspoot is bij de spelopbouw precies het soort centrumverdediger dat we graag in Nederland zien: kalm bij de balaanname, nauwkeurig in de korte passing en vol zelfvertrouwen wanneer zich een kans voordoet om met een scherpere pass een linie over te slaan. Een paar van zijn indrukwekkendste acties van dit seizoen zijn opmerkelijk nauwkeurige lange passes richting een diepgaande buitenspeler."

"Alles in ogenschouw nemend is Senesi zeker een bovengemiddeld goede opbouwer. Maar wel eentje die door middel van felle pressie wat onhandig in zijn balbehandeling kan ogen. Door zijn kalmte en spelinzicht leidt dit vaak niet tot grote problemen, maar met de bal aan de voet kan Senesi dus nog wel winst boeken onder Stam."

"Senesi is sterk, springt hoog en is voor een centrale verdediger relatief rap zodra hij op snelheid is gekomen. Maar wanneer hij zijn reactievermogen, versnelling op de eerste meters of horizontale wendbaarheid moet aanspreken, oogt hij kwetsbaar. De mogelijkheid bestaat dat dit soort slippertjes het gevolg is van matig voetenwerk - in dat geval heeft hij met Stam de ideale nieuwe trainer."

De conclusie is dat Senesi geen sierlijke speler is, maar wel goed bij Feyenoord zal passen. "Senesi is meer no-nonsense. Iets wat vermoedelijk niet als minpunt gezien zal worden door de Rotterdamse fans."

Klik hier om het complete artikel te lezen (VI PRO)

Gerelateerd nieuws
173 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 43 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74783 leden - Op dit moment zijn 1274 mensen actief, waarvan 277 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved