De Jong baalt: ''We staan niet op de banken te juichen''

De Jong baalt: ''We staan niet op de banken te juichen''

Feyenoord, Ajax en PSV zijn de laatste maanden druk bezig geweest om enkele veranderingen door te voeren in de eredivisie. De drie topclubs van Nederland hebben alles op alles gezet om de competitie in te krimpen tot zestien clubs en kunstgras volledig uit te bannen uit de eredivisie.

Gisteren werd bekend dat clubs niet verplicht hoeven over te stappen naar natuurgras, maar wel een vergoeding krijgen wanneer ze het kunstgrasveld vervangen voor natuurgras. Ook blijft de eredivisie gewoon bestaan uit achttien clubs. Maanden onderhandelen hebben niet het juiste resultaat opgeleverd. Tot ergernis van de traditionele topclubs, die de zwakkere broeders een gebrek aan visie verwijten.

Volgens het Algemeen Dagblad zit het de topclubs vooral dwars dat de 'nee' stemmers niet met een goed alternatief komen om de eredivisie sterker te maken. ''We staan niet op de banken te juichen, maar er wordt wel een flinke prikkel gegeven en er is wel degelijk een stap gezet in het voor Feyenoord heel belangrijke kunstgrasdossier,'' vindt Jan de Jong. ''Als we naar een competitie van zestien teams gegaan waren, was er sprake geweest van een revolutie. Nu is het evolutie.''

[readmore=48853]

Lees meer over
PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties