''Vrees dat het een heel moeilijke wedstrijd gaat worden''

''Vrees dat het een heel moeilijke wedstrijd gaat worden''

Feyenoord neemt het zondag op tegen Ajax in de eerste Klassieker van het seizoen. De Rotterdammers reizen dit weekend af naar de hoofdstad. Cor Pot verwacht dat Feyenoord een zeer lastige wedstrijd tegemoet gaat tegen de eeuwige aartsrivaal.

"Volgens mij zijn ze nog niet klaar voor De Klassieker, het is heel kort dag", zet Pot in FC Rijnmond. "Tegen PEC Zwolle was het de eerste helft beter dan de afgelopen wedstrijden, maar daarna zakte het niveau terug naar een bedenkelijk niveau. Dat was jammer. Ik heb wel een beetje vrees dat het een heel moeilijke wedstrijd gaat worden."

"Vorig jaar was er kritiek op Feyenoord omdat ze in Amsterdam de bus probeerden te parkeren", zegt Feyenoord-watcher Dennis van Eersel. "Ze deden wat teams als PEC Zwolle in de Kuip doen. Ik proefde vanmiddag uit de persconferentie van Giovanni van Bronckhorst daar wel van geleerd heeft en dat ze zullen uitgaan van hun eigen spel."

"Als ik Feyenoord was, zou ik ook vroeg gaan proberen te storen", vult Pot aan. "Ik zou proberen om van achteruit de opbouw eruit proberen te halen. Ze moeten ook sowieso strijd leveren, anders kunnen ze het wel vergeten want daar moeten ze het wel van hebben."

"Ik zou met én Nicolai Jørgensen én Robin van Persie spelen. Dan gaan de buitenspelers maar iets meer hangen. Dat doet iemand als Steven Berghuis nu ook al. Aan de andere kant zal misschien Jens Toornstra staan, die kan dan als extra middenvelder fungeren."

"Je zou ook kunnen verzinnen om Vilhena een vrije rol aan de linkerkant te geven", aldus Pot, die tussen 1984 en 1987 werkzaam was bij Feyenoord. "Dan kan je met Yassin Ayoub op het middenveld spelen. Ook zou ik met Tyrell Malacia starten in plaats van Calvin Verdonk, ik vind hem iets meer kwaliteit hebben op die positie."

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Steven Berghuis Jens Toornstra Calvin Verdonk Tyrell Malacia Tonny Vilhena Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties