Stadsderby in teken van Sophia Kinderziekenhuis

zaterdag 18 augustus 2018 10:11 29.660 keer bekeken 25 reacties FR12.nl Bron: Feyenoord.nl

De eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie van dit seizoen, Feyenoord – Excelsior, staat in het teken van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. In De Kuip zijn aanstaande zondag honderden kinderen vanuit het Sophia Kinderziekenhuis aanwezig om de wedstrijd te beleven en plezier te hebben. De Sophiadag heeft dit jaar een extra feestelijk tintje vanwege de vijftienjarige samenwerking tussen Feyenoord en het kinderziekenhuis.

De jonge supporters nemen tijdens de stadsderby plaats in vak G. Daarnaast zullen zo’n dertig patiënten uit het Sophia Kinderziekenhuis de wedstrijd bekijken vanuit een Business Unit van De Kuip. Deze plaatsen zijn beschikbaar gesteld door verschillende unithouders. Ook de vijftig vlaggenkinderen en de wedstrijdmascotte zijn uitgenodigd in het kader van de Sophiadag. Zij zullen zondag speciale shirts dragen ter ere van de vijftienjarige samenwerking.

Collecte
Binnen de hekken van De Kuip zal zondag op verschillende plekken worden gecollecteerd. Je kunt ook een euro doneren door SOPHIA te sms’en naar 4333. De opbrengst van de collecte is bestemd voor Virtual Reality-brillen. Deze brillen helpen jaarlijks 3.000 kinderen die met een MRI-scan onderzocht worden om lichamelijke aandoeningen vast te stellen. De meerderheid van deze kinderen vindt het heel spannend en vervelend om een MRI-scan te laten maken. Ze moeten lang stil liggen in een groot apparaat dat heel veel lawaai maakt. Met de speciale VR-brillen kan het Sophia Kinderziekenhuis de kinderen beter voorbereiden op deze stressvolle gebeurtenis. 

De opbrengst van de collecte wordt zoals altijd door de selectie van Feyenoord overhandigd tijdens het jaarlijkse bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis. Het bezoek van de selectie en de Sophiadag in De Kuip vormen de belangrijkste pijlers onder de warme vriendschapsband die beide partijen al sinds augustus 2003 met elkaar hebben.

Sophia TV
De kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis die niet in de gelegenheid zijn om naar De Kuip te komen, hoeven dankzij Sophia TV niets te missen van de gebeurtenissen in het stadion. Het programma doet live verslag van de speciale dag bij Feyenoord. Niet alleen zijn dankzij FOX Sports rechtstreeks de beelden van de wedstrijd te zien in het Sophia Kinderziekenhuis, ook doet Sophia TV verslag vanuit het speciaal voor de Sophia-kinderen gereserveerde vak G.

Gerelateerd nieuws
25 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 10 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73937 leden - Op dit moment zijn 975 mensen actief, waarvan 256 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved