Van Bronckhorst verklaart keuze voor Botteghin

Van Bronckhorst verklaart keuze voor Botteghin

Giovanni van Bronckhorst heeft voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gekozen voor Eric Botteghin in het centrum. Sven van Beek zit op de bank. In gesprek met FOX Sports legt hij die keuze uit.

"De keuze was moeilijk", begint Van Bronckhorst, die aangeeft dat hij de keuze vooral op gevoel heeft gemaakt. "Eric en Jan zijn een goed koppel, nog steeds. Verder heb ik gekeken naar de speelwijze van PSV, met De Jong als aanspeelpunt. Daarom heb ik gekozen voor twee verdedigers die kopsterk zijn."

Een andere keuze in de basiself van Van Bronckhorst is Jordy Clasie. Hij maakt tegen PSV zijn officiële rentree in het shirt van Feyenoord. "Hij is een belangrijke schakel in het team. Op de positie net voor de verdediging, als aanspeelpunt. Hij moet het spel versnellen of vertragen, dat kan hij als geen ander."

Ook de naam van Justin Bijlow staat op het wedstrijdformulier. Hij is na het vertrek van Brad Jones zeker van een basisplaats. "Ik heb geen twijfels. Ik heb al heel lang een goed gevoel over Justin. Ik ben niet iemand die in een seizoen veel wil wisselen, zeker niet bij een keeper. Maar nu is het een nieuw seizoen, nieuwe kansen. De tijd is rijp voor Justin om te starten. Hij is jong, heeft veel talent en heeft alles wat je op dit moment nodig hebt als keeper."

Tot slot ging Van Bronckhorst nog kort in op de keuze voor Robin van Persie als aanvoerder. Dat de keuze op hem viel, heeft volgens de trainer niks te maken met de verwachting hoeveel de spits kan spelen. "Ik denk niet dat dat het belangrijkste is bij een aanvoerder. Hij is degene die het voortouw neemt en weet wat er gevraagd wordt op bepaalde momenten. Dat weet Robin als geen ander. Daarvoor hoef je niet altijd in het veld te staan."

Lees meer over
PSV Robin van Persie Sven van Beek Eric Botteghin Justin Bijlow Clasie Van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties