Oranje Onder 17 naar halve finale EK na penaltyreeks

maandag 14 mei 2018 19:03 87.935 keer bekeken 309 reacties Pro Shots Bron: Feyenoord.nl

Vijf spelers van Feyenoord Academy hebben zich met Oranje Onder 17 geplaatst voor de halve finales van het EK. Dat team versloeg de Ierse leeftijdsgenoten maandagavond na een bizar slot van de strafschoppenserie, waarin doelman Joey Koorevaar een hoofdrol opeiste.

Na tachtig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord, door goals van Liam van Gelderen en Troy Parrott. In de strafschoppenserie die daardoor noodzakelijk was stopte Koorevaar de eerste penalty. Wouter Burger, die net als de andere Feyenoorders Koorevaar, Ramon Hendriks en Crysencio Summerville (Toshio Lake begon op de bank) in de basis startte, maakte daarna geen fout.

Dat deden ook drie van zijn ploeggenoten niet, tot Daishawn Redan aan mocht leggen vanaf elf meter. Zijn inzet werd gekeerd door de Ierse goalie Jimmy Corcoran. De held onder de lat werd echter al gauw de schlemiel, want hij was te vroeg van zijn lijn gestapt en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Redan mocht in de herkansing en schoot de bal bij zijn tweede poging onberispelijk binnen.

Door de 6-5 overwinning na strafschoppen plaatste Oranje Onder 17 zich voor de halve finales. Daarin wacht komende donderdag gastland Engeland. Er wordt die dag om 20.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt in Chesterfield.

Opstelling
Oranje Onder 17: Koorevaar; Van Gelderen, Hendriks, Franken, Burger, Redan, Timber, Ihattaren, Tavsan, Timber, Summerville.
Ierland Onder 17: Corcoran; Murphy, Ledwidge, McEntee, Collins, Knight, Thompson, Coffey, Idah, Parrot, Wright.

Gerelateerd nieuws
309 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 134 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66096 leden - Op dit moment zijn 996 mensen actief, waarvan 209 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved