Leerlingen Rotterdamse scholen niet vrij voor huldiging

Leerlingen Rotterdamse scholen niet vrij voor huldiging

Slecht nieuws voor de jongere generatie Feyenoorders: wanneer de club zondag de beker wint, worden kinderen in Rotterdam de dag erop gewoon op school verwacht. Dat betekent dat zij niet naar de huldiging kunnen. Dit laten de grote Rotterdamse schoolbesturen weten aan het AD.

Tijdens de huldiging van het kampioenschap vorig seizoen, ook op een maandag, kregen veel kinderen wel vrij. "De beker winnen is bijzonder, maar landskampioen was toch bijzonderder", aldus Marco Otto, de bestuurder van de 24 middelbare scholen van LMC. "Dit keer verwacht ik alle leerlingen gewoon op school. Sommige scholen zitten al midden in de examens, andere gaan binnenkort beginnen."

Rolf van den Berg, bestuurder van de dertig basisscholen van Kind en Onderwijs, is ook niet van plan om leerlingen naar de huldiging te laten gaan. "Vandaag waren de Koningsspelen, volgende week is het Koningsdag. Er moet ook nog geleerd worden." Ook de bestuurders van de katholieke RVKO-scholen en openbare BOOR-scholen laten weten dat hun leerlingen maandag gewoon op school verwacht worden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties