''Het zal aan de vorm van de dag liggen wie de finale wint''

''Het zal aan de vorm van de dag liggen wie de finale wint''

Zondag nemen AZ en Feyenoord het tegen elkaar op in de finale van de TOTO KNVB Beker. Tim de Cler, oud-speler van beide clubs, speelde in zijn carrière al vier bekerfinales, waaronder twee met Feyenoord en één met AZ. Naar aanleiding van de wedstrijd van zondag sprak ELF Voetbal met de linksback.

De Cler geeft aan dat hij, ondanks dat zijn carrière in de hoofdstad begon, altijd Feyenoordsupporter is geweest. "Er waren wel meer jongens uit mijn generatie die, hoewel ze op de Toekomst rondliepen, voor Feyenoord waren."

Uiteindelijk kwam de linksback ook bij Feyenoord terecht, al leek het er lang op dat hij zijn carrière in Eindhoven zou voortzetten. "In principe waren we in onderhandeling met PSV, maar toen meldde Feyenoord zich. Toen heb ik uiteindelijk voor mijn hart gekozen. De voorwaarden waren ook heel goed, Bert van Marwijk kwam als trainer en ze hadden heel mooie plannen."

Wat betreft de bekerfinale verwacht De Cler dat het gelijk op zal gaan. "Het is moeilijk te voorspellen", begint hij. "Beide ploegen hebben op dit moment een goede flow. AZ heeft een heel goed seizoen achter de rug en Feyenoord is weer een beetje de ploeg van vorig seizoen. Het zal aan de vorm van de dag liggen wie er wint."

Ondanks dat de wedstrijd in De Kuip gespeeld wordt, wil De Cler niet spreken van een thuisvoordeel voor Feyenoord. "Normaal staan er vijftigduizend man achter ze, dat is nu maar de helft. Voor een ploeg als AZ is het een hele belevenis om met zoveel supporters naar De Kuip te gaan, want normaal hebben ze daar amper supporters. Dat geeft zoveel motivatie dat ik denk dat er eigenlijk geen thuisvoordeel bestaat." Toch heeft De Cler goed nieuws voor Feyenoord: "Als beide ploegen hun niveau halen, denk ik dat Feyenoord uiteindelijk wint."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties