De tegenstander: De Jong begint met week vol krakers

De tegenstander: De Jong begint met week vol krakers

Net over de helft van het seizoen ligt FC Utrecht op koers om zich evenals vorig jaar te plaatsen voor Europees voetbal. Om die doelstelling onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Jean-Paul de Jong te realiseren, zijn bonuspunten in de eerste week na de winterstop meer dan welkom.

In tien dagen tijd komen AZ, Feyenoord en Ajax naar Stadion Galgenwaard. Een even fraaie als pittige vuurdoop voor Jean-Paul de Jong, die sinds 2 januari jl. bezig is aan zijn eerste job als hoofdtrainer. De 47-jarige Utrechter – sinds de zomer van 2015 al assistent-trainer bij het eerste elftal – schoof een plaatsje op in de rangorde na het vertrek van Erik ten Hag, die sinds deze winter hoofdtrainer is van Ajax.

Met De Jong staat in de Domstad een echte clubman aan het roer. De voormalig middenvelder speelde tussen 1993 en 2007 liefst veertien jaar voor FC Utrecht en won in die periode tweemaal de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Successen die hem geliefd maken bij de Utrechtse aanhang, maar die tegelijkertijd verwachtingen creëren voor zijn loopbaan als trainer.

In dat opzicht kan de start een enorme boost geven voor De Jong en zijn team, dat na een prima eerste seizoenshelft zesde staat in de Eredivisie. Na een 1-1 gelijkspel vrijdag tegen AZ in zijn debuutwedstrijd als hoofdtrainer, wachten nu de krakers tegen Feyenoord (vanavond) en Ajax (zondag). Mooiere affiches voor een eerste overwinning zijn voor De Jong niet denkbaar.

Saillant detail: de laatste thuiszege van FC Utrecht op Feyenoord dateert van de tijd dat De Jong nog actief was als speler. Op 17 december 2006 kwam hij als invaller in het veld en was hij medeverantwoordelijk voor het feit dat de drie punten in Stadion Galgenwaard bleven. Sindsdien ging Feyenoord vijfmaal met de volle buit terug naar Rotterdam en eindigde het duel tevens vijfmaal gelijk.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties