El Ahmadi: ''De hele avond had een groot Feyenoordgehalte''

El Ahmadi: ''De hele avond had een groot Feyenoordgehalte''

Voor Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat is het jaar 2017 hun mooiste jaar geworden in hun carrière. Vooral El Ahmadi kijkt met veel trots terug. De middenvelder werd met Feyenoord landskampioen en behaalde het WK in Rusland met Marokko.

''De avond dat ik op het Telesport Voetbalgala de zaal binnenstapte, voelde ik alles samenkomen. In mei op de Coolsingel met de kampioensschaal, een paar maanden later met de Super Cup in De Kuip en de Gouden Schoen in handen op het podium van de tv-studio’s in Hilversum,” blikt El Ahmadi terug in De Telegraaf.

De woorden van Fred Rutten staan hem nog altijd bij. ''Ook omdat hij een trainer is die in het begin van mijn carrière kritisch op me was, maar die heel belangrijk voor me is geworden. Ik vond het een speciaal moment om daar als de nummer één te staan. Als speler van de kampioen ook. De hele avond had een groot Feyenoordgehalte. Mijn ouders en mijn zussen vonden het geweldig. Ik zag ze elke minuut genieten.''

Amrabat plaatste zich ook met Marokko voor het WK. ''Rond de laatste kwalificatiewedstrijd was het Marokkaanse elftal even een mooie afleiding. Op dat moment liep het net even niet zo bij Feyenoord. Ook ik heb snel de wetten van het topvoetbal leren kennen. Foutjes worden keihard afgestraft. Bij de nationale ploeg kon ik mijn hoofd leegmaken en ik kwam met heel veel energie terug.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties