Gustafson: ''Het doel is me goed voelen''

Gustafson: ''Het doel is me goed voelen''

Simon Gustafson speelt aankomend seizoen op huurbasis voor Roda JC. De middenvelder kon ook aankomend seizoen niet rekenen op speeltijd in De Kuip. Gustafson hoopt zich in Kerkrade te ontwikkelen en het plezier in voetbal terug te vinden.

"In het eerste jaar speelde ik in het begin vrijwel alles. Maar we kenden een zwaar seizoen en verloren veel wedstrijden. Ik raakte op een zijspoor en kwam niet meer terug in de basis. Moest het doen met een sporadische invalbeurt. Hé, ik ben 22 jaar en moet spelen. Elke week. Want alleen door het spelen van wedstrijden kan ik me verder ontwikkelen."

Gustafson geeft aan dat het voor hem belangrijk is om zich ook buiten het veld goed te voelen. "Het doel is me goed voelen, want dan presteer ik. Elke dag 100 procent geven, maar ook mens zijn. Je hersenen ontspannen. Dat komt het voetbal alleen maar ten goede," zegt de 22-jarige Gustafson in gesprek met De Limburger.

Roda JC heeft afgelopen seizoen te maken gehad met verschillende bestuurlijke problemen. Ook sportief ging het niet altijd even goed. Gustafson heeft toch veel vertrouwen in de club. "Ik weet van de problemen. Je leest wel eens wat. De sportieve resultaten vielen tegen en economisch gaat het niet best. Maar wat technisch directeur Harm van Veldhoven en de trainer zeiden over hun plannen, klonk positief."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties