Van Bronckhorst: ''Kan de filmpjes van titel wel blijven kijken''

Van Bronckhorst: ''Kan de filmpjes van titel wel blijven kijken''

Feyenoord kroonde zich begin mei tot kampioen van Nederland. Voor Giovanni van Bronckhorst was het zijn tweede prijs in zijn prille trainersloopbaan. Vorig seizoen won hij de KNVB Beker met de Rotterdamse club en met het behalen van het kampioenschap zag hij een droom werkelijkheid worden.

“Voorafgaand aan het seizoen spraken weinig mensen uit dat we kampioen wilden worden”, zegt de trainer in het Fox Sports-programma Het seizoen van. “Intern was dat niet het geval en hadden we wel het gevoel dat we lang mee konden doen om het kampioenschap. Dat hebben we ook tegen de jongens gezegd. Om kampioen te worden moet je tot maart/april meedoen, daar moesten we voor zorgen.”

“Ik voelde voor de eerste keer dat het wel eens zou kunnen lukken na de wedstrijd tegen Vitesse. Er stonden nog twee wedstrijden op de planning en we hadden een voorsprong van vier punten. Toen kwam bij mij voor het eerst het gevoel dat we dit niet meer gingen weggeven. Daarna kwam, na een interlandperiode, de wedstrijd tegen Excelsior. Volgens velen waren we voor de wedstrijd al kampioen, maar dat was tegen Excelsior niet te zien.”

Na het behaalde kampioenschap barstte er een groot feest los in Rotterdam. “Daar is me nog heel veel van bijgebleven. Het mooiste is om die filmpjes allemaal terug te kijken. Filmpjes vanuit het oogpunt van de supporters en van de verschillende zenders. Ik kan ze wel blijven kijken. Het geeft zoveel energie en laat de emotie van voetbal zien. Dat vind ik het mooiste van de laatste dagen.”

“Het was fantastisch”, vervolgt hij. “Als je ziet hoe de supporters er mee bezig zijn en de sfeer die het Legioen in het stadion creëerde. De steun van het Legioen voelde altijd goed. Nu met succes, maar ook in mindere tijden. Dat voelde goed en gaf ons veel kracht. Ook bij de spelers. Een kampioenschap is wat je ze wil geven. Een moment om nooit meer te vergeten.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties