Van Bronckhorst: ''Die steun zal er tegen Excelsior ook zijn''

Van Bronckhorst: ''Die steun zal er tegen Excelsior ook zijn''

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg zondagmiddag vrij gemakkelijk winnen van Vitesse. Na een goede eerste helft stonden de Rotterdammers op een voorsprong van 0-2, maar wist deze voorsprong niet te vergroten in het tweede deel. De trainer blijft daardoor kritisch na de belangrijke zege.

“We wisten wat we moesten doen en dat is de punten meenemen naar Rotterdam”, zegt de trainer tegenover Fox Sports. “Gezien de voorgaande uitwedstrijden van de laatste maanden moesten we vandaag goed beginnen. Dat deden we ook en waren scherp, speelden agressief en kwamen verdiend op een voorsprong.”

“Dat begin was belangrijk, hoe je het wendt of keert. Het was nu een uitstekend begin, waar we eerst op een vroege achterstand kwamen. Nu was dat niet het geval. Alleen was de wedstrijd nog niet gespeeld. We hebben veel kansen gecreerd voor de 3-0 en 4-0. Als je die maakt, is het klaar. Bij 2-0 kan het nog spannend worden.”

Ondanks de zege houdt Van Bronckhorst nog een slag om de arm over het kampioenschap. “Ik heb jaren in de topsport gewerkt en veel gewonnen. Dan weet je ook dat het pas zover is als je de prijs echt in handen hebt. Daar blijven we voor gaan de komende weken. We hebben vertrouwen en dat stralen we ook uit. Nog twee wedstrijden waar we er ook willen staan. We hadden vandaag enorm veel steun, zowel in het uitvak als daarbuiten. Dat zal tegen Excelsior ook zo zijn.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties