Ochtendjournaal: Een catharsis op de Coolsingel is in zicht

maandag 20 maart 2017 10:30 42.391 keer bekeken 160 reacties Pro Shots

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de benauwde zege op SC Heerenveen (1-2) zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat onderwerp van gesprek is in de landelijke ochtendkranten. 

Volgens de Volkskrant is de aankomende landstitel van Feyenoord voorbestemd. Een titel win je namelijk met wat geluk en nu is dat aan de Rotterdammers. Alle puzzelstukjes passen in een proces dat moet leiden tot een catharsis op de Coolsingel. Als er één ploeg dit seizoen heeft bewezen een uitermate slechte eerste helft om te zetten naar een héle goede tweede helft, is het Feyenoord wel. De wederopstanding van de Rotterdammers was indrukwekkend te noemen en een echte beloning voor volharding, de strijdlust die gepaard gaat met fysieke kracht. En hoe simpel een tactische zet na rust op papier ook leek, het moest nog wel uitgevoerd worden. Feyenoord omsingelde de Friezen en ontketende een soort grondoorlog van duels. Voor de neutrale toeschouwer een prachtig schouwspel, Het Legioen wist dat de zuurstofflessen weer uit de medicijnkast kon worden gehaald. De overwinning was net verdiend, maar het heeft Feyenoord wel meegezeten. De enige ploeg die Feyenoord nog van de titel af kan houden, is Feyenoord zelf.

“Kuyt trots op Vilhena”, kopt de Telegraaf vanochtend. De ochtendkrant besteedde veel aandacht aan de beroepszaak rondom Vilhena. Hierbij mag vooral ‘Driepunter’ Joris van Benthem worden bedankt, de huisjurist heeft de KNVB al vaker een blauwtje laten opgelopen, maar in Heerenveen was het haast een sprookje dat uitgerekend de ‘verdachte’ de matchwinner bleek te zijn. Uiteraard kan niet Feyenoord of Vilhena worden aangerekend dat de KNVB geen tijd had voor de beroepszaak, het was daarom ook zo bizar hoe de ontknoping van het fascinerende gevecht in het Abe Lenstra-stadion tot ontplooiing kwam. De aanvoerder van Feyenoord is vooral trots op zijn pupil, de onzekerheid waarmee Vilhena moest leven de afgelopen weken is ondraaglijk. Maar de manier waarop de middenvelder zich profileert in de tussenliggende periode is bewonderingswaardig te noemen. Een over-mijn-lijk-mentaliteit zag de toeschouwer pas in de tweede helft, over twee weken zal dat tegen Ajax vanaf het eerste fluitsignaal moeten.

Feyenoord is niet meer te stoppen geeft Het Algemeen Dagblad aan. De euforie na de winst op Heerenveen was bij lange na niet zo groot als een kleine twee uur later; Ajax verspeelde namelijk punten tegen stadsgenoot Excelsior. Met zes punten voorsprong op zak reist Feyenoord over twee weken af naar de rivaal. Eindigt het in een uit-overwinning of gelijkspel, dan mogen de eerste plaatsen op de Coolsingel alvast gereserveerd worden. Uit de hoofdstad zullen de verwensingen richting de KNVB geroepen worden, maar de Amsterdammers moeten vooral naar zichzelf kijken en zich afvragen waarom zij het zelf niet konden opbrengen om van Excelsior te winnen. Ondertussen blijft Feyenoord de ene, na andere lastige klip op weg naar de eindstreep te omzeilen. Mocht de grote broer kampioen worden, dan mag het kleine broertje – met al zijn puberpukkels – ook worden bedankt in de overwinningsspeech op de Coolsingel.

De kracht van een potentiële kampioen, dat toonde Feyenoord gisteren in Heerenveen. De koploper gaat onbuigzaam richting de landstitel, schrijft Trouw. Het niveau van de Rotterdammers schommelde van de min naar de plus, alle clichés kunnen uit de ijskast gehaald worden, want de manier waarop Feyenoord zich terug vocht in een – op dat moment kansloze – wedstrijd is kampioenswaardig. Hoe banaal het ook klinkt, het zit de Rotterdammers ook niet tegen. Eerst bracht de doelpuntlijntechnologie Feyenoord de drie punten. Twee weken later komt het beslissende doelpunt van de middenvelder die eigenlijk geschorst zou moeten zijn. De ommekeer kwam al in de slotfase van de eerste helft: verdediger Botteghin draaide de duimschroeven nog even goed aan, Kuyt en Berghuis wisselden na de ‘pep’-pauze van positie en bewees doelman Jones meer dan eens zijn waarde voor Feyenoord. Het zit Feyenoord niet bepaald tegen dit seizoen, een patroon ontpopt zich naarmate de titelstrijd vordert. En dan gleed concurrent Ajax ook nog eens uit op Woudenstein, voor Feyenoord begint het sprookje langzaamaan realistisch te worden. 

Laatste headlines
160 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 57 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64397 leden - Op dit moment zijn 507 mensen actief, waarvan 244 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting