Koeman: ''Een paar jaar geleden verloor je zo'n wedstrijd''

Koeman: ''Een paar jaar geleden verloor je zo'n wedstrijd''

Feyenoord speelt aanstaande zondag de topper tegen PSV in De Kuip. De grote vraag naar dit duel is of Dirk Kuyt in de basis moet starten. Volgens oud-Feyenoorder Ronald Koeman kan de aanvoerder nog van grote waarde zijn op de nummer 10 positie.

''Ik zie Feyenoord vaak spelen en als ze zelf niet in goeden doen zijn, winnen ze nog zonder een goal tegen te krijgen. Zo ging het bij Roda JC-uit, bij ADO Den Haag… Tot een paar jaar geleden verloor je als topclub zo’n wedstrijd of werd het gelijk, nu win je ’m gewoon.''

'''Dirk Kuyt kan negen van tien wedstrijden in de Eredivisie zo zonder problemen op 10 spelen,'' vervolgt Koeman in gesprek met Voetbal International. ''Alleen: een trainer moet wel altijd kiezen wat voor het elftal het beste is. Als dat dan toch ten koste gaat van Kuyt, is dat maar zo. Het is niet leuk, maar het hoort wel bij je vak.''

Toekomst
Feyenoord en Dirk Kuyt hebben volgens zijn zaakwaarnemer nog niet gesproken over een nieuw contract. ''Dat is volgens mij ook het laatste waaraan de club behoefte heeft in de strijd om het kampioenschap: gesprekken over contractverlengingen en dat soort zaken. Het idee alleen al is waanzinnig, wij gaan ze daarmee niet lastig vallen. Laat ik het dan maar zo zeggen: er is nog helemaal niks besloten,'' reageert Rob Jansen.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties