Britten zien Gio als toekomstige trainer in de Premier League

Britten zien Gio als toekomstige trainer in de Premier League

Giovanni van Bronckhorst is nog geen twee jaar in dienst bij Feyenoord en moet zich nu al tien jaar ouder voelen. 2016 was een turbulent jaar voor Gio: een recordaantal aan nederlagen in zijn eerste jaar, maar ook de eerste prijs sinds 2008. En dan is Feyenoord ook nog eens sinds speelronde één de koploper van de Eredivisie.

Met nagenoeg hetzelfde elftal als vorig jaar krijgt de oefenmeester het toch voor elkaar om aan alle hoop en verlangen van Het Legioen te voldoen. Inmiddels is de titelkoorts tot een dusdanig hoog niveau gestegen dat zelfs de meest sceptische analyticus of Feyenoordfan erin begint te geloven. De prestaties van Feyenoord beginnen zelfs op te vallen bij de buitenlandse pers. ''Sinds Van Bronckhorst is begonnen als manager heeft de coach een winstpercentage van 64% gehaald, en heeft hij al de KNVB beker gewonnen'', schrijft de Britse krant The Telegraph.

Saai met interviews, zeer bewust zijn van wat je wel en niet kan zeggen in de media: Gio weet hoe het werkt in de voetbalwereld. Het is dan ook geen verrassing dat de oud-international er op blijft hameren dat de concentratie in de ploeg moet blijven. The Telegraph is dan ook van mening dat Feyenoord de goede prestaties voor een groot deel aan Van Bronckhorst heeft te danken. ''Feyenoord staat vijf punten los aan de top van de Eredivisie. En dat terwijl hij de baan pas anderhalf jaar heeft, Van Bronckhorst is ondergewaardeerd in Nederland en verdient een kans in de Premier League.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties