De Wolf over defensie: ''Ik zou het zo laten staan''

De Wolf over defensie: ''Ik zou het zo laten staan''

John de Wolf en Geert den Ouden zouden Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden voorlopig 'gewoon' laten staan in het centrum van de verdediging. Sven van Beek is binnenkort weer fit, maar dat is volgens de oud-profvoetballers geen reden om wijzigingen aan te brengen. "In deze situatie zou ik het zo laten staan", zegt De Wolf in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.

Den Ouden is het eens met zijn collega. "Met slechts twee tegendoelpunten staat het ook verdedigend heel goed. Waarom zou je dan iets gaan veranderen? Feyenoord draait goed", concludeert de voormalig spits van onder andere Excelsior en De Graafschap. "De acht gewonnen wedstrijden geven een kick aan het elftal. Als je zo'n reeks neerzet krijg je wel een onverslaanbaar gevoel. Tegenstanders gaan zich ook anders opstellen."

"Er zal best een wedstrijd tussen zitten dat het niet lukt. Wat is vorm? Je hebt ook te maken met blessures en schorsingen. Maar wie weet kunnen ze dit seizoen ongeslagen blijven", vervolgt De Wolf bij de regionale zender. Den Ouden voegt toe: "Feyenoord heeft kwaliteit. Ze zijn een andere weg ingeslagen met Dick Advocaat en voor deze reeks is Van Bronckhorst zelf verantwoordelijk. Spelers staan nu ook op de juiste plek", vervolgt hij.

De twee analytici zijn ook van mening dat Feyenoord evenals Ajax en PSV een elftal in de Jupiler League zou moeten hebben. "Als je niet speelt in het eerste en je kan met elkaar op een goed niveau spelen, dan kan dat geen kwaad", aldus Den Ouden. "Ze (Feyenoord 2, red.) hebben nu op een weiland tegen Swansea gespeeld. Het zou mooier zijn als je ergens om speelt in een mooie entourage", weet De Wolf.

Lees meer over
Sven van Beek Eric Botteghin De Wolf
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties