Stelling: Feyenoord moet de jeugd meer kansen geven

Stelling: Feyenoord moet de jeugd meer kansen geven

Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Bruno Martins Indi, Georginio Wijnaldum. Zomaar wat voorbeelden van jeugdspelers die in de afgelopen jaren bij Feyenoord zijn doorgebroken. Ook nu heeft Feyenoord een aantal jonge talenten in de selectie, onder wie Calvin Verdonk en Jari Schuurman. Onder Giovanni van Bronckhorst hebben deze spelers echter nog geen minuten gemaakt.

Van Bronckhorst, die dit seizoen voor het eerst hoofdtrainer is van de Rotterdammers, geeft tot nu toe de voorkeur aan de meer ervaren mensen in zijn selectie. Dit zorgt ervoor dat jongere spelers als Jari Schuurman, die afgelopen zomer nog van Feyenoord te horen kreeg dat hij niet verhuurd mocht worden.

“We moeten gaan kijken naar een oplossing voor Jari”, sprak Dick Tuit, Schuurmans zaakwaarnemer, eerder deze week tegenover FR12.nl. De middenvelder verlengde dit seizoen zijn contract tot 2020, maar heeft volgens Tuit wel speelminuten nodig. “Hij is natuurlijk nog jong en het zou mooi zijn als hij bij Feyenoord regelmatig kan spelen, maar bij een andere club is ook een mogelijkheid”, aldus de zaakwaarnemer, doelend op een eventuele verhuur van de middenvelder deze zomer.

Gudde

Vorige week reageerden meer dan 9600 bezoekers van FR12.nl op de stelling “Eric Gudde moet aanblijven als algemeen directeur”. Een kleine 60 % hiervan was het niet met de stelling eens.

Een van deze tegenstanders was FR-Brabant. “Deze man heeft kansen genoeg gehad de afgelopen jaren, en op cruciale punten is hij niet geschikt. Wat betreft het stadion maar zeker als uithangbord naar de media is hij zeer ongeschikt”, reageerde hij. Toch waren er ook veel mensen het wel met de stelling eens. “Waarom nu alles overhoop gooien? Zit weer een stijgende lijn in de resultaten en het moet gelijk weer onrustig worden in de club...”, schrijft FR-Man.

[poll=282]

Lees meer over
Calvin Verdonk Jari Schuurman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties