Feyenoord O15 laat sensationeel voetbal zien in Suriname

Feyenoord heeft maandagavond in het Dr. Ir. Frank Essed stadion op spectaculaire wijze gewonnen van Frans Guyana. In het SPSB-internationaal U15 voetbaltoernooi won de Nederlandse club van onze Oosterburen met maar liefst 5-0.

Al bij rust stonden de Rotterdammers met 3-0 voor. Feyenoord creëerde vanaf het begin kansen maar verzuimde steeds weer te scoren, totdat Toshio Lake na een goed opgezette aanval keihard uithaalde vanaf de linkerflank: 1-0. Hierna maakte Crysencio Summerville beheerst de 2-0 voor de "havenstedelingen". Vlak voor rust wist Marouan Azarkan de 3-0 nog op zijn naam te schrijven.

In de tweede helft had Feyenoord wederom het beste van het spel en wisten zijn via Wouter Burger en Mo El Karbachi respectievelijk het vierde en vijfde doelpunt te scoren. Eerder op de dag speelde Suriname en Frans Guyana 0-0 gelijk. Ook de U15 selectie van de Curaçao Soccer Academy en de lokale U15 selectie van Tony’s Football Academy Rotterdam kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Dinsdag om 16.00 uur wordt dit internationaal U15 toernooi voortgezet met de wedstrijd tussen Bonaire en Curacao. Daarna wordt de kraker tussen Feyenoord en de Surinaamse selectie afgewerkt. Suriname vormt samen met Feyenoord en Frans Guyana poule A in dit toernooi, terwijl Curaçao Soccer Academy, Tony’s Football Academy Rotterdam en Bonaire zijn opgebracht in poule B.